Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Keruša Lara (Srpski Odbrambeni Pas) spasla baku!

rss

09.06.2010. Press

 
Keruša Lara spasla baku!( Srpski odbrambeni pas)
 

Keruša Lara lavežom primorala Ljubicu Keser iz Kljajićeva kod Sombora da izađe iz kuće samo tren pre nego što je soba propala kroz pod

Sprečena tragedija... Ljubica Keser sa spasiteljkom kerušom Larom

Keruša Lara neumornim lavežom primorala je preksinoć Ljubicu Keser (72) iz Kljajićeva da izađe iz sobe u dvorište i tako je spasla, jer se odmah potom urušio pod sobe ispod koje je podrum pun vode.

Prema rečima bake Ljubice, sve se odigralo neverovatnom brzinom preksinoć oko 23.40, dok je čekala da se vrati unuk Nemanja, sa kojim živi.

Iz dremeža je probudio lavež

- Gledala sam televiziju i malo pridremala, ali me je probudilo neprestano lajanje Nemanjine keruše Lare. Izašla sam iz kuće u dvorište i videla Laru kako gleda u pravcu kuće i laje. Čim sam došla do nje ona je pobegla i sakrila se, a odmah potom se čula neka grmljavina i videla sam da se kuća stresla. Došla sam do vrata sobe i videla kako mi sav nameštaj propada kroz rupu u podu - još uvek uznemirena govori baka Ljubica, i dodaje da su je unukove keruše često nervirale, ali da ju je Lara, koja je izrazito mirna, sada spasla.

U Kljajićevu su obilne kiše i visok nivo podzemnih voda naneli mnogo štete meštanima ovog sela, 15 kilometara udaljenog od Sombora. Osim kuće Ljubice Keser, inspekcija će obići još 17 kuća u Kljajićevu, čiji su domaćini prijavili štetu. Na nekim kućama popucali su zidovi, a na nekim su zidovi počeli da se obrušavaju.

Kljajićevo očekuje pomoć

U mesnoj zajednici kažu da su preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti da smanje dalja oštećenja, a uskoro će početi i sa popravkama kolovoza koji je oštećen prilikom čišćenja i kopanja drenažnih kanala.

Preti urušavanje i ostalih prostorija

Građevinska inspekcija već je obišla kuću u ulici Rade Končara 34, u kojoj baka Ljubica živi, i konstatovala da se betonska ploča - pod urušila usled natapanja podzemnim vodama, te da postoji opasnost da dođe do urušavanja i ostalih prostorija kuće.

 

- Mesna zajednica sama ne može ništa da učini ukoliko građani ne shvate da kanali moraju biti propusni i čisti, i da ih ne smeju zatrpavati - kaže Dušan Milojević, sekretar MZ u Kljajićevu, i dodaje da će za popravke kolovoza i ostale troškove nastale usled poplava biti potrebno minimalno 200.000 dinara, što je za selo sa oskudnim budžetom previše. On još ističe da su u pomoć priskočile sve gradske službe i VP „Zapadna Bačka", te da se očekuje i da će dobiti finansijsku pomoć iz gradskog budžeta iz stalne budžetske rezerve koja je i predviđena da se interveniše u slučajevima elementarnih nepogoda.    

M. B. Vorkapić

https://docs.google.com/viewer?url=http://www.somborskenovine.co.rs/e-novine/pdf/br.2920/strana02.pdf

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима