Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

550 контејнера за насеља уз Јужну Мораву

rss

06.03.2015. Радио Алексинац

Прве две транше од укупно 550 контејнера, који су одлуком локалне скупштине набављени новцем из буџета, треба да стигну данас.

550 контејнера за насеља уз Јужну Мораву

Планирано је да овим контејнерима буду покривена насеља која належу на Јужну Мораву, и то од Доњег Адровца до Витковца и од Јасења до Бобовишта, наводи самостални стручни сарадник за заштиту животне средине у Општини Алексинац Владимир Никодијевић.

- Надам се да се тим бројем контејнера могу покрити и насеља Брадарац и Мозгово, јер ће то остати једина места у том делу општине без контејнера, евентуално насеља ка Дражевцу. Паралелно са тим вршиће се и допуна Одлуке о комуналном уређењу, односно Веће ће утврђивати који правци су приоритетни и којим ће се редоследом вршити њихово покривање. Видећемо да ли ће то бити Липовац због садржаја који постоје, траса уз реку Турију, или траса ка Рибарској бањи, где пролази аутобус за то туристичко место.

Екипе из Предузећа за комуналне услуге су ових дана обилазиле насеља која су обухваћена пројектом и вршиле процену броја контејнера, као и места на којима они треба да буду постављени у наредних месец дана. Средствима буџетског фонда планирано је да наредних година буде издвајано по пет милиона динара за набавку контејнера којима ће се покрити остала насеља на територији Општине Алексинац.  

Коментара: 5


# буџет Липовац Комуналне услуге ЈП Владимир Никодијевић контејнери Брадарац
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-3)

    aleksinčanka 07.03.2015.
    A onda gle čuda, naplata po domaćinstvu četristo dinara bez obzira da li bacao ćubre ili ne,koliko je udaljen kontejner od kuće i sl.Ako ne platiš račun ide tužba, pa komunalci dobro zaradjuju na teret onih koji su po sili zakona prinuđeni da plate i ono što ne koriste.Treba voditi računa o smeđu ali na ovakav način ne, uzimati od onih koji nemaju strašno jeem ne koriste tu uslugu.Gde su pare od takse za zaštitu životne sredine pa neka se iz tih sredstava regulišu đubrišta širom opštine.

  • (+1) (-3)

    Mirko 07.03.2015.
    A sada ce da se sete da zaposle u komunalno jos stranackih poslusnika i uvlakaca iz sns naravno na ime povecanja posla.Ama samo da prave neke smucike rodjeni su za to.

  • (+1) (-5)

    dikavac 07.03.2015.
    od kakoj su se neki lopovi pokajali cin su uvaceni i odma su vrnuli pare takoj i jedan kojtejer da postave ispred dom kulturu pa da vrljav pare u njuma svi sto su krali el daleko bilo nenamenski trosili kigod nesa radikalac pa el pare el priznanice

  • (+1) (-1)

    U KOJE SELO IMA KAVURMA... 07.03.2015.
    U koje selo ima dobra kavurma da se kupi - molim ove koji budu razvozili ove kontejnere da objave u koje selo ima dobra kavurma, ali da bude dobra - mene samo to interesuje. Unapred hvala.

  • (+1) (-1)

    Čvarci el ima? 08.03.2015.
    Mene interesuje i kafurma a jošte više duvan čvarci - al dobri da budu. pa molim da me obavesti komunalno. fala odnapred!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима