Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ЗОНА "ЦЕНТАР": Рекапитулација 8.кола

rss

06.10.2019. Милан Милојевић

Житковчани и Суботинчани убедљиви, Буковик откинуо бод лидеру, Сврљиг изненадио бившег српсколигаша, Напредак доживео нови пораз

Детаљ са утакмице Морава-Земљорадник

Житковачка Морава је одиграла одлично против Земљорадника из Балајнца, посебно прво полувреме, у коме је и стекла недостижну предност, коју је успешно чувала до краја утакмице. Све је почело у 13 минуту када је Димитрије Раденковић донео вођство својој екипи. Минут касније Михајло Цветковић готово из мртвог угла постиже евро гол. У 17 минуту гости смањују резултат преко Пешића. Играо се 26 минут када је Дарио Николић са половине игралишта лобовао голмана гостију и поново дуплирао предност. Понајбољи играч Мораве Цветковић у 38 минуту прави дар мар одбрани гостију, лепо центрира а капитену Слободану Јанковићу није било тешко да погоди мрежу гостију и постави коначан резултат утакмице. Друго полувреме се играло мирније те се резултат није мењао.

Суботинчани су након два везана пораза до ногу потукли у Јелашници домаћи Рудар, те побегли из опасне зоне.

Алексиначки Напредак је у дербију зачеља још једном разочарао малобројну публику на градском стадиону. Минималан пораз од Вртишта упалио је црвену лампицу, јер последње место на табели треба да брине руководство Алексинчана.

У Ражњу је гостовао лидер из Белотинца, те у ревији голова остао непоражен против домаћег Буковика.

На крају екипа Сврљига уписала је и другу везану победу, овог пута помало изненађујућу јер су победили на терену бившег српсколигаша из Пуковца који је пре почетка првенства словио за главног кандидата за повратак у српсколигашко друштво.

СЕМАФОР 8. КОЛА:

Малошиште - ОФК Брзи Брод  6:1

ОФК Напредак 1929 - Вртиште 0:1

Морава - Земљорадник   4:1

Пуковац – Сврљиг  1:2

Рудар - Моравица  1:4

Буковик – Наша Крила 1936 3:3

ОФК Ниш - Орљане 1:1

Јединство - Младост 0:2

Екипа Наших Крила из Белотинца води на табели са 22 бода, Житковачка Морава после нове победе заузима треће место са 16, Моравица из Суботинца је на осмом месту са 11, Буковик из Ражња је и даље девети са бодом мање, екипа из Сврљига је и даље у зони испадања са шест, док је Алексиначки ОФК Напредак 1929 убедљиво последњи са само једним освојеним бодом.   

Следеће недеље Житковчани имају веома тешко гостовање лидеру из Белотинца, Напредак такође гостује у Медошевцу екипи Младости, Сврљижани дочекују Јединство из Горњег Матејевца, Суботинчани након два везана гостовања играју кући с екипом Пуковца док Ражањци гостују Брзом Броду.


# фудбал Моравица нишка фудбалска зона
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима