Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ЗОНА ЦЕНТАР: Напредак коначно победио

rss

20.10.2019. Милан Милојевић

Морава наставља са сјајним партијама, Ражањци декласирали госте из Вртишта, Суботинчани поклекли у Горњем Матејевцу.

Детаљ са утакмице Морава-ОФК Брзи Брод

Алексиначки Напредак је тек у 10.колу осетио сласт победе. У дербију зачеља на градском стадиону побеђена је екипа Сврљига. Пре утакмице минутом ћутања одата је почаст Драгославу Митићу Кепи, дугогодишњем фудбалеру, капитену а касније и председнику Алексинчана, под чијем руководству су направљене трибине стадиона. Сама утакмица није обиловала лепотом. Напредак је кренуо на све или ништа од самог почетка. Важност утакмице и ''морање'' да се победи ипак није спутавала Алексинчане. Поготке у великој победи донели су Тасић, Милојевић, Лазар Бабић те Стефан Ђукић. Почасни погодак за Сврљижане постигао је Николић.

Морава је још једном обрадовала своје верне навијаче. Препуне трибине су дале крила Житковчанима за нова три бода. Против себе су имали добру екипу из Брзог Брода која је дошла да се надиграва. На први гол се чекало пуних 40 минута када Дарио Николић проналази Мартина Ристића, који погађа за вођство домаћих. Само минут касније капитен Слободан Јанковић оставља лопту Дејану Крстићу, који дуплира предност. Гости у 55 минуту уносе неизвесност у меч поготком са преко 25 метара. У тим моментима Брзоброђани су били боља екипа на терену, ипак у последњем минуту Слободан Јанковић отклања сваку недоумицу око коначног победника.

  

СЕМАФОР 10.КОЛА :

 

Буковик – Вртиште  5:1

Малошиште - Младост 0:1

Морава - ОФК Брзи Брод 3:1

ОФК Напредак 1929 - Сврљиг 4:1

ОФК Ниш - Наша Крила 1936 2:0

Орљане - Земљорадник 2:1

Јединство - Моравица 5:2

Рудар - Пуковац 2:1

 

Екипа Наших Крила из Белотинца и поред пораза води на табели са 25 бода, Житковачка Морава заузима треће место са 16 освојених поена, Моравица из Суботинца је сада осма заједно са екипом Пуковца , сакупили су по 14, Буковик из Ражња је десети са 13, екипа из Сврљига је и даље у зони испадања са шест, док је Алексиначки ОФК Напредак 1929 последњи са 4 освојена бода.   

 

Наредне недеље Морава гостује екипи Вртишта, у локалном дербију у Суботинцу Моравица дочекује Алексинчане, Ражањци гостују у Медошевцу екипи Младости, док Сврљиг дочекује Малошиште. Све утакмице играју се од 14 часова.


# фудбал Моравица нишка фудбалска зона
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима