Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршено алексиначко „Спортско лето 2017“

rss

14.08.2017. Спорт југа

Алексиначко „Спортско лето 2017“ протекло је у демострацији спортских вештина и презентацији великог броја клубова и спортова са територије Општине Алексинац.

Завршено алексиначко „Спортско лето 2017“

Манифестација која је одржана од 7. до 12. августа, на неколико локација у граду, окупила је око 200, углавном младих спортиста.

Иако је циљ „Спортског лета“ био забава и рекреација за све заинтересоване грађане, догађај је имао и такмичарски карактер. Такмичари су се, подељени на узрасте, надметали у малом фудбалу, женском фудбалу, кошарци, атлетици, пикаду, шаху и стоном тенису.

У сениорској категорији, првопласирана у малом фудбалу била је екипа „Дом за смештај одраслих лица – Кулина“. У конкуренцији од 12 до 18 година учествовало је 7 екипа, а првопласирани тим је „Супер стар“. У конкуренцији до 12 година укупно је било 42 играча, а такмичили су се, између себе, ФК „Велибор Васовић Васке“ и ФК „Напредак 1929“. Женски фудбал промовисала је екипа Фудбалског клуба „Морава“ из Житковца.

У 3 на 3 баскету, прво место заузео је тим „Макси Ко“, док је најбољи шутер тројки, од 15 пријављених, био Душан Видановић.

У пикаду за мушкарце, од укупно 20 учесника, најбољи је био Миљан Стојковић, док је у женској конкуренцији победница Миладинка Видановић.

Најбољи шахиста у сениорској конкуренцији је Драган Дончић, док је у такмичењу младих шахиста прво место припало Софији Тасић. Најбољи стонотенисер је Драган Јовановић.

Осим такмичарског програма, на алексиначком „Спортском лету“ одржана је и ревија борилачких спортова – џудоа, џију-џица и каратеа.

Иако су финала свих дициплина, као и додела пехара, медаља и награда победницима, били најављени за суботу, 12. август, завршница програма је, због лоших временских услова, одржана дан раније.

Организатори догађаја су Спортски савез општине Алексинац и Организација за туризам и спорт.

Спорт југа


# ОТИС фудбал Макси Ко женски фудбал Драган Јовановић спортски савез
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима