Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Суперлига све ближа Алексинцу

rss

25.01.2020. mozzartsport.com

Ушао је Напредак ове сезоне у Кошаркашку лигу Србије, али очигледно не намерава да се на томе и заустави. Алексинац читаве године сања наступе у Суперлиги, а они су након ове вечери на само пар корака од остварења тог циља. Металац из Ваљева вечерас једноставно није могао да пружи нешто јачи отпор евидентно квалитетнијем домаћину, који је тако дошао до девете победе у сезони - 83:54.

Фото: архива

Алексиначка публика је још једном потврдила одличну репутацију, па је тако хала у овом граду још једном била испуњена готово до последњег места. Одличан, кошаркашки амбијент очигледно је пријао домаћим кошаркашима, који су везали четврту узастопну победу на домаћем паркету.

Металац вечерас једноставно није могао против знатно расположенијег домаћина. Апсолутно ништа није ишло од руке гостима, ни шут из рекета, а ни онај са дистанце, а о самој креативности сасвим довољно говори и поглед на асистенције, којих су домаћи имали готово дупло више. Чак 22 изгубљене лопте имао је Металац, а поврх свега, гости су у последњем кварталу постигли катастрофалних пет поена, чиме су се само додатно "укопали".

Најефикаснији код домаћих на крају је био искусни Славиша Богавац, који је избројао до 22 поена, а одличну партију вечерас је у тандему пружио и Александар Илкић, који је избројао до 16 поена. Двоцифрени у саставу Алексинца били су Душан Огњеновић са 12 поена, као и Димитрије Раичевић са 11. На другој страни, само су Лука Анђушић са 17 и Јован Војиновић са 11 поена прешли на две цифре.

Прву четвртину обележио је невероватни Славиша Богавац. Кошаркаш који ће ускоро напунити равно 40 година доминирао је на терену у сваком смислу те речи, за само седам минута уписао је девет поена и приграбио три скока и две асистенције, што је умногоме помогло Алексинчанима да оду на двоцифрену разлику још у овом периоду игре. Тренер Металца, Влада Ђокић, покушавао је бројним изменама да промени ритам ове утакмице, а у томе је донекле успео, пошто је његов тим до краја квартала успео да „скрати“ разлику на сасвим пристојних седам поена – 21:14.

Велики број грешака правили су плејмејкери Металца на почетку друге четвртине, што су домаћи играчи умели да казне. Тројком Николе Раичевића, Напредак је поново отишао на двоцифрену предност, а општи је утисак да је резултат могао да буде и знатно убедљивији. Гости из Ваљева су за пуних пет минута постигли само четири поена, али је у тим моментима и домаћи састав ушао у мању „шутерску“ кризу, па је дуго на семафору „писало“ 12 поена разлике за Алексинчане.

Нешто чвршће се играло и у завршних пет минута ове деонице, што је далеко више одговарало домаћем тиму, који је већ стекао сасвим добру резултатску предност. Разлика се није превише мењала и углавном се кретала око устаљених десет поена. Но, тројка Јована Војиновића у последњем нападу ипак је Ваљевце спустила на једноцифрен заостатак и наговестила нешто занимљивији наставак – 35:28.

Али од тога није било ништа. Поново се разиграо Славиша Богавац, везао је неколико веома важних поена, којима је само скинуо терет са своје екипе, која је заиграла много полетније у наставку утакмице. Већ у уводних пет минута су Алексинчани избројали до 16 поена, отишли на прилично великих плус 17, а занимљиво је да је Богавац у том тренутку имао управо толико поена на свом конту.

Отишао је Напредак у једном моменту на велика 23 поена предности, након чега је очекивано дошло до мањег опуштања, што је Металац искористио, па је уз везане поене Анђушића и Стефановића истопио заостатак на свега 12 поена. А пред последњих десет минута, дистанца је чак била и за један поен мања – 60:49.

Међутим, Напредак је последњу четвртину отворио серијом 12:0, чиме је и дефинитивно решио питање победника. Металац пуна четири минута није постигао ниједан поен у овом кварталу, па је до краја само покушао да смањи прилично велики заостатак. У томе не да нису успели, већ су домаћи до краја успели да нанесу гостима изузетно тежак пораз, који сигурно неће добро утицати на пољу самопоуздања пред изузетно важне утакмице у борби за опстанак које следе Ваљевцима. На крају крајева, постигли су само пет поена у овом делу игре.

Аутор: Срђан Тодоровић


# кошарка Напредак КК Металац КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима