Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сребро за Мину: Јуниорке Србије освојиле друго место на Европском првенству

rss

14.08.2017.

Јуниорке Србије освојиле су сребрну медаљу на Европском првенству у Шопрону, пошто су после драматичне утакмице против Белгије изгувиле резултатом 55:53. У нашем тиму одлична је била Алексинчанка Мина Ђорђевић.

Сребро за Мину: Јуниорке Србије освојиле друго место на Европском првенству

Младе кошаркашице Србије освојиле су сребрну медаљу на Европском првенству за кошаркашице рођене 1999. године и млађе у мађарском Шопрону, пошто су после драматичне утакмице изгубиле од Белгијанки 55:53.

Кошаркашице селектора Милоша Павловића су сјајном серијом од 20:8 у тречпј четвртини успеле да се врате у утакмицу после огромне предности Белгијанки од чак 17 поена, али су противнице имале више среће у завршници.

Србија је имала шансу да у последњем нападу изједначи или победи, али нису успеле да реализују последњу акцију на нешто више од две секунде до краја.

Најефикаснија кошаркашицаа у редовима Србије била је Ивана Раца са 18 поена, док је код Белгијанки Вервелт постигла два поена мање.

За репрезентацију Србије, Наумчев убацила је 11 поена, док је поен мање постигла Ивана Катанић. Мина Ђорђевић је сјајно скакала и меч завршила са седам ухваћених лопти, док је Димитријевић имала пет асистенција.

Када гледамо учинак наше Алексинчанке Мине Ђорђевић на овом првенству, она је одиграла 6 утакмица, од 7, провела на терену 171 минут, или 28.5 по мечу, из чега видимо да је имала поверење селектора Павловића.

Постигла је 57 поена, 9,5 по мечу, успешност шута из игре 19/47, али је "укњижила" и 45 скокова и 7 асистенција.

Подсетимо, Мина је дугогодишња репрезентативка, наступала је на више европских првенстава (U20, U18, U16) и увек показивала солидну форму. Тренутно је играчица КК Црвена Звезда, са којом је освојила више трофеја и актуелни је шампион Србије, а често се окитила и титулом МВП.

извор: РТС, Фиба, Алексинац.Нет


# Мина Ђорђевић кошарка Алексинац.Нет јуниори
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима