Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Преминуо Бошко Ђокић, некадашњи тренер Напретка, Константина и Здравља

rss

28.01.2019. Јужне вести

Бошко Ђокић, некадашњи селектор младе кошкаркашке репрезентације, али и тренер нишког Константина, алексиначког Напретка, као и лесковачког Здравља, преминуо је изненада, како јављају из Кошаркашког савеза Србије, у 66. години живота.

фото: Стефан Комадинић

Београђанин је, сем клубова са југа и домаће селекције, са којом је стигао до четвртфинала Европског првенства, предводио бројне клубове из домовине, Хрватске и Србије. Највећи Ђокићев успех у свету кошарке био је освајање Јадранске лиге 2014. године и Купа Радивоја Кораћа следеће године са тадашњим Рефлексом, садашњим ФМП-ом.

Писао је и колумне за Данас, Спорт, а последњи текст био му је сумирање 2018. године и требало је да изађе у магазину Тренер и на специјализованом порталу Кош, за који је у последње време писао.

Кошаркашки тренер, новинар, колумниста, ентузијаста, заљубљеник у игру под обручима, визионар бритког ума, човек који се није либио да каже оно што други нису смели, или желели да виде. Упознао сам га када је већ био тренер. Привукао ме је, другачији. Није изговарао фразе, анализирао је користећи богат вокабулар, питања су га подстицала да продубљује одговоре, поставља нова и даје ширу слику онога што смо гледали на терену - пишу на порталу Кош.

Рођен је 26. октобра 1953. године, кажу у КСС-у, а података о сахрани за сада нема.

Извор: Јужне вести


# кошарка Напредак КК Бошко Ђокић Јужне вести
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима