Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одлуком ФСС-а алексиначки футсалери не играју четвртфинале Купа Србије

rss

25.03.2021. Јужне вести

Шансу да се боре за улазак у полуфинале Купа Србије у футсалу неће имати футсалери Алексинца 2015, јер је меч са Новим Пазаром одлуком Фудбалског савеза Србије, због како кажу у Савезу, материјалне ситуације домаћина и немогућности проналаска термина за меч, регистрован резултатом 0:5 у корист гостију.

Фото: архива

У алексиначком клубу сматрају да су оштећени, не поричу лошу материјалну ситуацију, али кажу да су одлучивали други фактори.

Пласманом у четвртфинале Купа Србије, историјски успех постигли су футсалери Алексинца 2015, а након победе над Црвеном Звездом, актуелним прваком земље, трећелигаш из Алексинца требао је још 17. марта да дочека још једног прволигаша, екипу Новог Пазара.

Ипак, одлуком Фудбалског савеза Србије, ту ће и стати.

Незадовољни су одлуком савеза у алексиначком трећелигашу, како кажу, нарочито након што су на иницијативу гостију, променили првобитни термин одигравања четвртфинала.

Утакмица је заказана за 17. март. Ми смо регуларно заказали меч, организовали директан пренос, коментатора, цело домаћинство. Из Новог Пазара су нас позвали, у суботу су гостовали Калчи у Нишу, да ће им бити напорно да споје та два гостовања, и тражили да одложимо за наредну седмицу. У договору са Савезом смо договорили одлагање за наредну недељу, од уторка до четвртка - кажу у клубу.

Термин је требало да сами изаберу и меч су заказали за четвртак, 25. март. Ипак, у уторак 23. марта добили су позив из Савеза да промене термин за дан раније.

Из Савеза су рекли да Нови Пазар неће доћи у четвртак јер опет имају утакмицу у суботу. Тражили су да померимо меч за среду, а меч је већ заказан у полицији, нема померања јер мора да се утакмица пријави 72 сата пре утакмице. Играмо у школској сали, имамо мало термина, то није лако. Добили смо и предлог да идемо у Нови Пазар, да они буду домаћини, што смо ми одбили. Нису хтели да прихвате термин за четвртак. Ми смо трећа лига, момци раде, Нови Пазар има професионалце. Криво је момцима, имали су велику жељу да се омере са професионалцима - кажу у алексиначком клубу.

Како додају, из Савеза су тражили да пошаљу документ да немају термин за одигравање меча или да немају новац да организацију, на шта из клуба нису послали ништа.

ФСС: "Вода је била мутна и дубока, а они не знају да пливају".

Да ће се утакмица данас регистровати у корист гостију, каже Комесар за такмичење Прве и Друге футсал лиге, Раденко Бошковић, а као главни разлог за то наводи, лошу материјалну ситуацију у алексиначком клубу.

Савез не може да допусти нешто ван пропозиција. Између 2 утакмице мора да прође 72 сата. Утакмица је опет заказана за четвртак, а Нови Пазар опет игра суботом. Понудили смо да играју у Нишу, да заменимо домаћинство, да само плате превоз. Рекли су да немају новац, да не могу никако да организују у термину у којима је требало. Неће бити кажњени, да их не гурамо у провалију. Стицајем околности таква је ситуација, нашло се неко решење за обе стране - каже Бошковић.

Иако у Новом Пазару играју професионалци, док је алексиначки клуб готово аматерски и опстаје због ентузијазма појединаца, одлуком Савеза се стало на страну Новог Пазара, који су, технички сами бирали термин за утакмицу и бирао се онај који је њима одговарао, а не онај који су тражили домаћини из Алексинца.

Нови Пазар није могао да игра у недељу са Економцем, па је проблем до Алексинца. Дата им је свака могућност. Знали су од 3. марта да је утакмица 17. марта и нису успели да нађу термин. Не могу ја да им нађем. Неће бити никаквих проблема. У овом случају су криви они, јер не могу да организују утакмицу у Алексинцу, а немају пара да играју негде другде - каже Бошковић.

Млади клуб из Алексинца је ове сезоне направио највећи успех од свог оснивања освојивши куп ФСРИС-а и уласком у четвртфинале Купа Србије, за шта ипак неће бити награђени утакмицом са професионалцима из Новог Пазара, где има и неколико репрезентативаца.

Комесар ФСС-а Бошковић описао је проблем речима - "вода је била мутна и дубока, а они не знају да пливају".

Да можда не знају да "пливају", али да знају да играју футсал, Алексинчани су показали победом над актуелним прваком Црвеном Звездом са 4:2.

Иначе, у четвртфиналу са југа Србије се нашла екипа Јастрепца која у среду, 24. марта игра са ФОН-ом.

Извор


# КМФ Алексинац футсал
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима