Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лесковчани убедљиви против Јастрепца

rss

29.10.2018.

У Лесковцу је поражена екипа Јастрепца из Алексинца са убедљивих 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18). Домаћа екипа Актависа је у меч ушла максимално сконцентрисано и мотивисано и предност се увећавала из минута у минут.

Лесковчани убедљиви против Јастрепца

Кошаркаши Актавис академије настављају да јуре сам врх табеле. Овог пута у Лесковцу је поражена екипа Јастрепца из Алексинца са убедљивих 98:72 (27:12, 17:26, 29:16, 25:18). Дуел две екипе које су у досадашњем току првенства имале исти однос победа и пораза донео је релативно занимљиву кошарку само у првом полувремену. Домаћа екипа је у меч ушла максимално сконцентрисано и мотивисано и предност се увећавала из минута у минут, а крај прве четвртине је дочекан са великом разликом. У другој четвртини долази до опуштања, гости то користе, умањују предност Актависа, чије играче све више хвата нервоза која их је уводила у нове грешке. На полувремену је било 44:38 за Лесковчане.

Пауза у полувремену је очигледно добро искоришћена, јер су домаћу у наставнку поново преузели контролу игре у своје руке. Пожртвована игра, борба за сваку лопту и предност на крају треће четвртине износи 19 поена – 73:54. У последњем периоду игре гости очигледно нису имали снаге за преокрет, што је омогућило тренеру домаћина да у игру уведе и млађе играче. На крају потпуно заслужених 98:72.

Тренер Зоран Костадиновић оцењујући утакмицу каже да још увек има доста тога што треба да се исправи у игри.

„Невероватно је како ми, што се каже, од готовог направимо вересију. Врло лако се опустимо, а онда се још лакше унервозимо и кренемо из грешке у грешку. Имам утисак да смо као екипа нестрпљиви, хоћемо да одмах створимо 20 поена разлике, а не да поступно дођемо до те предности. У сваком случају, честитам играчима на пожртвовању и борбености, победили смо једног квалитетног противника и настављамо да се боримо за сам врх табеле.“

Извор: ЈугПрес


# Јастреб КК Лесковац Актавис КК
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима