Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кошаркаши Напретка почињу припреме за Суперлигу

rss

03.08.2020. Јужне вести

У сличном саставу као прошле сезоне, када су остварили највећи успех у историји клуба и пласирали се у Суперлигу, кошаркаши алексиначког Напретка почеће 17. августа припреме за нову сезону која би требало да почне 26. августа. За сада, у клуб су стигли плеј Никола Ћирковић из Вршца и центар Немања Костић из нишког Константина.

Фото: архива

За тачно две недеље планирано је прво овосезонско окупљање алексиначких кошаркаша који су прошле сезоне остварили највећи успех у историји клуба освајањем 7. места у Кошаркашкој лиги Србије и пласманом у Суперлигу која се због пандемије корона вируса није ни играла. План је да припреме почну 17. августа, каже Марко Радић, ПР алексиначког клуба.

Ради се по том плану који је раније договорен. Већи део тима је склопљен. Клуб су напустили Александар Илкић који је нови члан Слободе из Ужица и Лука Гашић који је у Колубари у Лазаревцу - каже Радић.

Током овог периода у Напредак су стигла два појачања - плеј Никола Ћирковић и центар Немања Костић.

23-годишњи Ћирковић стиже из Вршца, а наступао је за Земун, Динамик и Дунав. Овај 192 цм висок играч играо је у млађим селекцијама репрезентације Србије.

Из нишког Константина у комшијски град је стигао 20-годишњи центар Немања Костић који је играо и у београдском Динамику. Висок је 207 центиметара.

Засад је то то, али очекују се ускоро нова појачања. Битна вест је да су у клубу остали капитен Никола Раичевић, Војкан Милинчић, Славиша Богавац, Немања Каралић, Вукадин Петровић и Лазар Станковић - додаје Радић.

Извор


# кошарка Напредак КК Лазар Станковић Никола Раичевић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима