Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кошаркаши Напретка изнудили продужетак, али ипак доживели пораз

rss

02.12.2019. Јужне вести

Други одиграни продужетак у Кошаркашкој лиги Србије и други пораз у њему доживели су кошаркаши Напретка у 9. колу првенства. Пред око 600 гледалаца у алексиначкој Хали спортова домаћини су против Дунава изнудили продужетак, пошто је регуларни део меча завршен са 65:65, али су у њему изгубили конце, много тога промашили и допустили екипи из Старих Бановаца да слави са 76:72.

Фото: архива

Напредак је у највећем делу меча губио, али је у завршници, предвођен Димитријем и Николом Раичевићем сустигао 7 поена заостатка и изборио се за продужетак.

На његовом почетку је и повео, са 68:65, али је ту и стао. Тројка Срђана Ивића вратила је егал, а у наставку су кошаркаши из Старих Бановаца махом преко слободних бацања надограђивали предност.

У том периоду је притисак учинио своје, домаћи кошаркаши су промашили готово све што су покушали, а пробали су у великој мери са шутом са дистанце. Ипак, ништа од тога није прошло кроз мрежицу, па ни погођена тројка Лазара Станковића 6 секунди пре краја меча није могла да донесе ново изједначење, па је утакмица завршена са 72:76.

Алексиначни нису ни отворили меч како су прижељкивали. Током првог полувремена Дунав је у више наврата стизао и до +10, Напредак се борио да смањи заостатак, али је једино вођство у овом делу утакмице имао након првих 20 секунди, пошто је први дао кош.

Домаћини су на полувремену губили са 32:39, али су по повратку на паркет заиграли боље и у завршници треће четвртине стигли до изједначења (50:50). Током уводних минута Алексинчани су повели и приморали госте да јуре резултат. Ипак, исти ритам нису задржали - мање од 3 минута до краја Дунав је стигао до 57:65.

Тада се и догодио нови обрт који је довео до егала, продужетка, али и другог неуспеха ове сезоне у оваквој ситуацији алексиначких кошаркаша.

Једини представник југа Србије у КЛС-у сада има учинак од 4 победе и 5 пораза, од којих су 4 везана. У таквој ситуацији, јако тежак посао га очекује наредног викенда, када ће гостовати другопласираном Златибору у Чајетини.


# кошарка Напредак КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима