Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Клуб посветио победу Алекси

rss

25.05.2021. Нова

КМФ Озрен из Сокобање одиграо је меч за трагично преминулог Алексу Стојменовића, а сусрет су обележили емотивни моменти.

Фото: Фејсбук

„На утакмицу која није имала такмичарски значај, отишли смо са жељом да победимо за друга који више није са нама. Резултат је био 10:4 за нас, а сваки гол и сваки добар потез имао је исту посвету. Само је Јанко постигао седам голова за свог брата чије је име више пута помињано, пре, током и након меча“, ово су речи играча КМФ “Озрен” из Сокобање чији је дрес носио и Алекса, који је 16. маја током чарке на рођенданској журци, задобио повреде у пределу од којих је преминуо.

Такође, полиција је ухапсила и М. С. (26) и З. Т. (18) из Алексинца због сумње да је извршили кривично дело учествовање у тучи, на осамнаестом рођендану сестре његовог друга.

Алексин тим одиграо је последњу утакмицу у овој сезони а победу су посветили свом другу који више никада неће обући њихов дрес.

„Било је тешко склонити његову легитимацију, по навици питати да ли иде на утакмицу, чути тишину кад тренер прозива његово презиме због броја на дресу, поделити и обући мајице са његовим ликом.. Али, било је лепо постићи гол за Алексу, одбранити шут, уклизати или дати прецизан пас. На тај начин свако од нас је покушао да бар још нешто учини за њега, неку ситницу, неки детаљ… Било је пријатно попити пиће након меча и евоцирати успомене и само нама знане анегдоте.

И оно најважније, сетили смо се његовог осмеха који га је увек красио и по којем га је свако знао. Завршавамо лигу с 40 освојених бодова, 13 победа, једним нерешеним исходом и једним поразом. Резултат за сваки респект али би га без трунке размишљања мењали за један живот. Мењали би и наших заједничких девет месеца рада на титули за тих неколико лоших минута на рођендану. Нажалост, знамо каква је реалност, идемо даље са кнедлом у грлу а обећавамо да га нисмо последњи пут поменули у објави нити да смо последњи пут играли за њега. Борба нас тек чека – наведено је на Фејсбук профилу клуба преминулог младића.

Алексини другови дошли су на сахрану у црним мајицама са његовом сликом испод које је писало: „Живиш!“ док је на леђима био одштампан број 33 који је настрадали фудбалер носио на дресу.

Извор


# КМФ Озрен
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима