Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Извештај са Европског првенства у Грчкој за јуниоре и кадете у џиу џицу

rss

04.11.2019.

Од 25 до 27. октобра у Хераклиону, на Криту, у Грчкој, у организацији JJIF и EJJF - Светске и Европске џиу џицу федерације одржано је Европско првенство за категорије кадета и јуниора и Светско првенство до 16 гоина. у џиу џицу на коме је наступило око 700 такмичара из 26 држава Европе, Азије и Северне Америке.

Извештај са Европског првенства у Грчкој за јуниоре и кадете у џиу џицу

На овом такмичењу наступила је национална Репрезентација Србије у чијем саставу је било четири такмичара из нашег Џудо и џиу џицу клуба "Н&Ф" из Алексинца, и то:
- Андрија Богдановић, 2003, из Алексинца, у категорији: кадети -81кг, II год. Алексиначке гимназије
- Милош Миљковић, 2001, из Вакупа, категорија: јуниори -77кг, IV год. Техничке школе „П.С. Димитријевић“,
- Филип Трајковић, 1999, из Алексинца, у категорији: јуниори -94кг, I год. Електронског факултета у Нишу,
- Немања Пејчић, 2000, из Алексинца, катег: јуниори +94кг.

Такмичари из нашег клуба су освојили две медаље: једну златну и једну бронзану.

Титулу новог јуниорског ПРВАКА ЕВРОПЕ остварио је Филип Трајковић, док је 3. место и бронзану медаљу освојио Немања Пејчић. Филип је након овогодишњег освајања титуле сениорског ЕВРОПСКОГ ПРВАКА, сада освојио и титулу јуниорског освајача ове медаље и у једној години освојио два најсјајнија ЕВРОПСКА одличја.

Немања је у свом дебитантском наступу на овом нивоу такмичења доказао да се може озбиљније рачунати на његове резултате у наредним годинама.
Андрија Богдановић се као дебитант на овој континенталној смотри морао задовољити 5. местом, док је Милош Миљковић заузео 13. место у својој изузетно јакој конкуренцији.

Наши такмичари и репрезентативци Србије су још једном показали да су у самом европском и светском врху и да тек долази њихово време. 

Наше такмичаре је предводио тренер Никола Трајковић из нашег клуба из Алексинца, док је улогу судије из наше земље имао мр. Јанош Копас из Новог Сада.


Извор: Клуб "Н&Ф"
 


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Милош Миљковић Немања Пејчић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима