Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Горњољубешани прославили шампионску титулу

rss

11.07.2016. Срђан Илић

Фудбалери Црвене звезде из Горњег Љубеша код Алексинца, заједно са члановима управе, навијачима и гостима, прославили су освајање шампионске титуле у Општинској лиги и пласман у виши ранг – Окружну лигу Нишавског округа.

Горњољубешани прославили шампионску титулу

На игралишту у Горњем Љубешу, „црвено-бели“ су одиграли ревијалну утакмицу против селекције судија и славили резултатом 4:1.

Пре меча, председник Фудбалског савеза Општине Алексинац Леонардо Матић уручио је победнички пехар капитену Црвене звезде Дејану Јовановићу, а фудбалску лопту тренеру Ивану Јовановићу коме је ових дана поверена и функција председника клуба. Славље је настављено у Дому културе, где су домаћини за добру сарадњу у протеклој сезони организацијама и појединцима уручили захвалнице.

До шампионске титуле изабраници Ивана Јовановића стигли после дуге, напорне и неизвесне борбе. Од 32 утакмице, 25 су решили у своју корист, изборили су два ремија и претрпели пет пораза. Чак стотину пута затресли су противничке мреже, примили су 43 гола и освојили 77 бодова, бод више од највећег ривала – Слоге из суседног Кормана.

Наредне године „црвено-бели“ из Горњег Љубеша прославиће леп јубилеј – 40 година постојања и рада. За то време три пута су били шампиони Општинске лиге, а 1981. године освојили су Куп Општинског фудбалског савеза.

После прославе, управу клуба и играче очекују послови на уређењу и опремању свлачионица и стварању других услова за такмичење у Окружној лиги.

На самом крају поменимо један заиста несвакидашњи податак. Крајем деведесетих година минулог века, у овом селу, у коме, иначе, живи око 200 житеља, егзистирала су чак три клуба – Фудбалски клуб ветерана Југославија, Змај и Црвена звезда.

srbijasport.net


# фудбал Горњи Љубеш Ана Јовановић Црвена Звезда Д. Љубеш Леонардо Матић Срђан Илић Ивана Јовановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима