Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ФК „Морава“ Житковац – ФК „Рудар АЛПОС“ 0:2 (0:1)

rss

29.11.2016. Д.С.

У дербију 14. кола Нишавске окружне лиге Рудар је у Житковцу преслишао Мораву и у директном окршају стигао до првог места на табели.

ФК „Морава“ Житковац – ФК „Рудар АЛПОС“ 0:2 (0:1)

У мечу, где су из оба клуба целе недеље најављивали победу, Рудар је показао да је најбољи тим у лиги са најмлађом екипом.

На почетку утакмице Морава је прва имала шансу. У 15. минуту слободан ударац са двадесет метара искоса укротио је голман Рудара Додеровић, да би после тога Рудар имао две стопостотне шансе. Прво дуга лопта за Петровића који скаче у противничком шеснаестерцу, главом погадја оквир гола, али се на гол линији наша један играч Мораве кога је опта погодила у леђа и спречио сигуран погодак. Недуго после тога нова шанса, центаршут, на лопту натрчава Лазаревић који шаље лопту тик изнад пречке.

Рудар наставља са нападима, А. Земљак улази по левој страни у шеснаестерац домаћина дрибла одбрану Мораве, домаћи играч грубо стартује на најискуснијег капитена А. Земљака и судија Д. Пауновић показује на белу тачку. Сигуран са једанаест метара био је Љубисављевић.

У другом полувремену Морава се буди, организује своје нападе, али безуспешно. У 65. мин А. Земљак прихвата лопту из аута, иде по десној страни у соло акцији дрибла целу одбрану Мораве укључујући и голмана Вељковића, шутира прецизно маниром врсног стрелца и постиже за Рудар још један погодак.

Морава после примљеног гола креће на све или ништа, напада, врши притисак на одбрану Рудара, изводи неколико опасних прекида које одбрамбени играчи Рудара лако решавају. У тој борби Петровић добија други жути картон и Морава има бројчану предност од 75. мин. Напада још јаче у том периоду. Три пута је опасно шутирала, али голман гостију био је сигуран и сачувао мрежу.

Утакмицу је пратило преко 300 гледалаца. Треба се рећи и да ја меч снимала екипа ТВ СОС канала.

Судијска тројка: Пауновић Душан, Пауновић Стефан и Томић Душан

Играч утакимце: А. Земљак (Рудар АЛПОС)

Фк Морава: Вељковић, Костадиновић, Станишић, М. Ристић, Стефановић, Јоксимовић, М. Ристић, Ловренчић, Петровић, Г. Стојановић, Милојевић

Фк Рудар АЛПОС: Додеровић, Видојковић, Лазаревић, Радоњић, Белић, Петровић, Радуловић, М. Земљак, Гојковић, А. Земљак, Љубисављевић


# Алексиначки Рудник Житковац Рудар ФК Морава ФК Житковац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима