Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Диди освојио и Чачак

rss

21.06.2021. Алексинац.нет

Димитрије Диди Марковић, млади фудбалски голман из Алексинца не престаје да ређа успехе. Након освојеног голманског турнира "GO A1 Keeper" одржаног у Параћину 5 јуна, Димитрије је узео учешће и на турниру у Чачку и поново освојио прво место.

Диди освојио и Чачак

Турнир у Чачку под називом "Буди No. 1"  одржава се дуги низ година и сматра се за највећу смотру голмана на Балкану. Циљ турнира је да се учесници друже, размењу искуства, максимално уживају и на крају победи најбољи!

У својој категорији, у конкуренцији двадесет талентованих голмана из земаља у региону, након првог места у својој групи, Димитрије је у елиминацијским борбама до финала дошао без примљеног гола. У финалу је такође савладао колегу из Јагодине резултатом  3 - 0.

Ове врсте голманског такмичења се састоје у голманском дуелу које траје 3 минута, без паузе за одмор и самим тим представља врло захтевну дисциплину.

Сам терен је подељен на пола, а у игри се налази више лопти. Циљ је надмудрити противника и дати му гол било руком или ногом. У исто време једнако је важно одбранити сопствену мрежу од противничких ударца, прикупити бодове и добити трку са временом.

Димитрије "Диди" Марковић је иначе ученик петог разреда ОШ "Љупче Николић". Своје прве голманске одбране почео је у школи фудбала "Вукови" из Алексинца, а након четворогодишњег периода, пре две године преселио се у чувену школу фудбала "Филип Филиповић" из Ниша.

Своје следеће учешће "Диди" најављује на голманском двобоју у Крагујевцу крајем овог месеца. Уколико се и тамо окити трофејом по речима тренера и организатора ових манифестација, биће један од ретких учесника у историји турнира који ће ујединити сва три трофеја.

По речима његових тренера поред свих голманских врлина, "Диди" поседује и стаховит шут левом ногом који му и доноси превагу на оваквим голманским надметањима. Надамо се да га и овога пута неће изневерити.

Срећно Диди!


# фудбал Саша Марковић Гидра
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима