Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рукометна репрезентација глувих Србије освојила бронзану медаљу на Олимпијским играма глувих у Бразилу

rss

15.05.2022. Рукометни Савез Србије

Рукометаш мушког рукометног клуба Алексинац Аца Стојковић, освојио бронзу.

Рукометна репрезентација глувих Србије освојила бронзану медаљу на Олимпијским играма глувих у Бразилу


Рукометна репрезентација глувих Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма глувих у Бразилу. Наша селекција је у Кашијас ду Сулу у борби за бронзано одличје савладала Турску резултатом 22:17.

На путу до медаље Србија је у групној фази у првом колу савладала Бразил са 34:10, уследио је пораз од Немачке 25:30, утакмица са Камеруном у трећем колу регистрована је службеним резултатом 10:0 у корист наше екипе, а пласман у полуфинале је потврђен убедљивом победом над Кенијом са 32:22. 

Изабраници Жељка Кукића су у полуфиналу претрпели пораз од Хрватске (32:18), али тријумф над Турском у утакмици која је следила обезбедио је медаљу селекцији Србије.

Бронзано одличје на Олимпијским играма глувих 2022 освојили су Владимир Тепавац, Мирослав Ћалић, Ален Мурадић, Сенад Сопнић, Алекса Алексић, Адмир Дураковић, Борко Веселиновић, Урош Стојковић, Александар Стојковић, Божидар Николић, Златко Матић, Ђорђе Томићевић, Мирослав Томићевић, Данијел Рокић, Марко Раденковић и тренери Жељко Кукић и Миливоје Бракочевић.

Честитке рукометној репрезентацији глувих Србије на оствареном великом успеху.


# рукомет Александар Стојковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима