Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Italijanska regija Lacio za slobodnu energiju Veljka Milkovića

rss

17.02.2010. www.veljkomilkovic.com

Region Lacio za energiju dvostepenih oscilacija
 
Medjunarodna konferencija i izlozba o novim izvorima energije u Rimu prosla u znaku dvostepenih mehanickih oscilacija akademika Veljka Milkovica!
 
Na nedavno odrzanoj medjunarodnoj konferenciji i izlozbi, u subotu 13. februara 2010. godine u Rimu, koja je bila posvecena novim energetskim tehnologijama pod nazivom "Slobodna energija - od teorije do prakse, za ekolosku odrzivost regiona Lacio" u organizaciji italijanske asocijacije „European Consumers Associations” i uz podrsku regiona Lacio (Italija), glavna atrakcija i najzapazeniji nastup ostvarilla je tehnologija iz Srbije - dvostepeni mehanicki oscilator akademika Veljka Milkovica. 
 
Konferencija i izlozba protekli su u znaku strucne rasprave i prezentacije naprednih tehnologija koje mogu odrzivi ekoloski svet buducnosti uciniti realnim. Predstavnici italijanskih drzavnih insitutucija i strucnjaci iz  oblasti energetike, poljoprivrede, ekonomije i tehnickih struka razmatrali su nacine sto brze primene novih energetskih resenja i nalazenje alternativa za prljave tehnologije i neefikasne energetske sisteme.
 
I Srbija je na ovom prestiznom skupu bila predstavljena sa tehnologijom ciste energije - dvostepenim mehanickim oscilatorom akademika Veljka Milkovica iz Novog Sada (www.veljkomilkovic.com).
Clanovi delegacije iz Srbije, kao jedini predstavnici ovog dela Evrope koji su prisustovali skupu, ispred "Istrazivacko-razvojnog centra Veljko Milkovic" (VEMIRC) iz Novog Sada prezentovali su potencijale i znacaj upotrebe ciste energije bazirane na efektima dvostepenih mehanickih oscilacija i izlozili koncept samogrejne ekoloske kuce (www.samogrejnekuce.com), a akademik Veljko Milkovic ucesnicima konferencije obratio se putem video poruke.
http://www.peswiki.com/index.php/Event:2010:International_Free_Energy_Conference_and_Exhibition_by_European_Consumers_Association#Photo_Gallery 
 
Kao sto je i najavljeno organizatori i domacini konferencije, Vittorio A. MarinelliEugenio Martucci, istakli su veliku vaznost prisustva tehnologije akademika Veljka Milkovica na ovom skupu iskazavsi veliku dobrodoslicu i promovisuci tehnicka resenja dvostepenih oscilacija u izjavama za medije, na naslovnim stranama svih zvanicnih promotivnih materijala i izdvajajuci najvise vremena u centralnom delu konferencije (90 minuta) od svih drugih govornika za prezentaciju dvostepenog mehanickog oscilatora.
Organizatori su izrazili veliku zelju za nastavkom saradnje sa akademikom Milkovicem i promocijom njegovog pronalaska kako u Italiji tako i u celoj EU sto ce biti i krunisano uzvratnom posetom italijanske delagacije Srbiji tokom 2010. godine.
 
Predstavnici "Istrazivacko-razvojnog centra Veljko Milkovic" (VEMIRC) imali su tokom konferencije veliki broj susreta sa zainteresovanim strucnjacima, predstavnicima italijanskih institucija i posetiocima svih uzrasta  Uspostavljen je veliki broj kontakata i dogovorena dalja saradnja u cilju sto brze implementacije proizvoda i tehnologija baziranih na efektima dvostepenog mehanickog oscilatora.
 
Inventivnost i kreativnost tehnickog resenja sistema klatno-poluga zapazena je kod svih posetioca koji su izrazili veliko odusevljeno jednostavnoscu i sirokoj upotrebljivosti istog, pa cak i kod dece koja su iskazala zanimanje za nove mehanicke efekte pogonskog klatna.
 
U zvanicnu posetu konferenciji i izlozbi dosao je i Claudio Bucci, predsednik komisije za zivotnu sredinu regiona Lacio, koji je nakon upoznavanja sa super efikasnoscu dvostepenog mehanickog oscilatora dogovorio sa organizatorima konferencije sastanak na kome ce razmatrati nacini primene dvostepenih oscilacija za vodosnabdevanje i lokalnu proizvodnju struje u zemljama treceg sveta.
Dr Euro Cogliani iz italijanske nacionalne agencije za nove tehnologije, energetiku i odrzivi ekonomski razvoj, koji vec par godina prati istrazivanja akademika Milkovica, dosao je u posetu izlozbi da bi se i licno uverio u snagu i efekte sistema klatno-poluga, dok su dr Daniele Poponi iz italijanskog ministarstva za zivotnu sredinu i dr Fabio Vivirito izrazili su zelju za saradnju i razmatranje potencijala dalje primene dvostepenih oscilacija. Predstavnik fondacije iz Madagaskara koji je prisustvovao skupu izrazio je zelju i predlozio primenu dvostepenih oscilacija kao rucnih pumpi za vodu i rucnih generatora u svakodnevnom zivotu i radu stanovnistva tog dela Afrike.
U specijalnu posetu predstavnicima VEMIRC-a dosli su cak iz Brese i predstavnici istrazivackog tima na celu sa Ilariom Niboliem koji vec duzi period vrse istrazivanje dvostepenih mehanickih oscilacija i koji su izradili repliku oscilatora i veliki prototip sa klatnom teskim cak 100kg!
 
Rad konferencije propracen je i velikim interesovanjem medija u Italiji; najvazniji stampani mediji u Italiji kao sto je "La Repubblica" izvestili su o odrzavanju ove medjunarodne konferencije, brojni magazini i javna glasila prenela su intervjue organizatora, sadrzaj i ucesnike konferencije, a televizijske ekipe iz Rima propratile su skup i intervjuom sa predstavnicima "Istrazivacko-razvojnog centra Veljko Milkovic" koji su siroj italijanskoj javnosti prezentovali ultra efikasnost dvostepenih oscilacija.


#
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима