Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зоран Миловановић - Кардош 1963 - 2016

rss

17.04.2016.

Одлазак човека који никада није мењао своје ставове.
Познат по томе што је верно навијао за сплитски Хајдук и слушао AC/DC

Зоран Миловановић - Кардош 1963 - 2016

Данас у нишкој градској болници у 53 години, после изненадне и кратке болести преминуо је један од највећих навијача сплитског ХАЈДУКА легендарни КАРДОШ.

На Фејсбук профилу "Оли Стеф" смо пронашли занимљив текст о Зорану:

Одрастао сам поред њега, он ме је заразио музиком хеви метал. Иако је био навијач Хајдука, а ја окорели Звездаш, дружили смо се. Више пута када су у Београду играли Црвена звезда и Хајдук заједно ишли на утакмицу, ја са својим ортацима на свој север, а он са његовим у бокс за гостујуће навијаче. После утакмице чији тим изгуби тај плаћа пиће. Био је ЛЕГЕНДА изузетан човек и друг.

После распада Југославије окренуо се нашој локалној ФК Морава и пратио је свуда. Док је становао у Алексинцу пешице је по пар километара долазио на утакмице. Сви у клубу су га волели и излазили му у сусрет, водили га на гостовања, био је део ФК Морава, али свој ХАЈДУК никада није заборавио.

Сигурно имао више од 50 одгледаних утакмица Хајдука. Хајдук је гледао у Београду (више пута Звезда, Партизан, Офк Бгд, Рад) Земуну, Зрењанину, Суботици, Новом Саду, Крагујевцу, Крушевцу, Нишу, Пироту, Приштини, Призрену, Скопљу, Битољу, једном у Сарајеву против Жељезничара и једном у Загребу против Динама (док је био у ЈНА), али остала му је неиспуњена жеља да свој Хајдук одгледа и на Пољуду.

Нажалост, та жеља му никада није остварена иако је требао да оде пре пар година на Хајдук - Интер.

ПАМТИЋЕМО ГА КАО ВЕЛИКОГ ХАЈДУКОВЦА И ПРЕ СВЕГА КАО ДОБРОГ ЧОВЕКА.
НЕКА ТИ ЈЕ ЛАКА ЗЕМЉА ЛЕГЕНДО!!!


# бокс In memoriam Зоран Миловановић Кардош
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима