Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вакуп од јуче без воде

rss

21.05.2014. Општина Алексинац

На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац анализирано је тренутно стање на водотоковима у Општини, мере на санирању последица поплава предузете у последњих 24 сата, као и мере које ће бити предузете у наредним данима.

Вакуп од јуче без воде

На седници је највише речи било о томе како решити новонастали проблем са водоснабдевањем у Вакупу. Јуче око 20 часова становници Вакупа остали су без воде, јер је дошло до прекида на водоводној линији која пролази испод поплављеног подручја у атару тог насеља. Након жучне расправе, донета је одлука да ЈКП Водовод и канализација приступи измештању водоводне линије у дужини око 500 метара, што ће подразумевати и прокопавање коловоза у дужини од 200-250 метара. Планирано је да радови буду завршени до наредног понедељка, а становници Вакупа ће до тада пијаћом водом моћи да се снабдевају из цистерне ЈКП Комуналне услуге, која ће бити постављена у центру насеља. Након постављања нове деонице водовода и обезбеђења водоснабдевања, за враћање коловоза у првобитно стање биће задужено ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност.

Осим тога, ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност јуче је почело радове на санацији прелаза преко Мозговачке реке у дужини од 900 метара, чиме ће мештанима Мозгова бити омогућен привремени пешачки и путни прелаз до одсечених домаћинстава.

На седници је истакнуто и да је из Русије стигла хуманитарна помоћ намењена општинама Нишког округа. Од тога, општини Алексинац опредељено је 250 пакета хуманитарне помоћи, која ће бити дистрибуирана преко Црвеног Крста Алексинац. На седници је похваљен и изразито велики одзив грађана, удружења, установа и привредних субјеката општине Алексинац у прикупљању хуманитарне помоћи за страдале у поплавама.

Помоћ ће наставити да се прикупља и у наредним данима. Сви људи који желе да помогну нашим угроженим суграђанима, то могу да ураде давањем хуманитарне помоћи у просторијама Црвеног Крста Алексинац од 8-18 часова, као и у Алексиначкој цркви од 7-21 сат.


# општина Комуналне услуге ЈП поплава Мозгово Вакуп Црвени крст водовод хуманитарна помоћ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима