Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Светска путница - бициклисткиња у Алексинцу

rss

10.09.2014. Путоперспектива

У суботу 13. септембра у 12:00 часова Библиотека Вук Караџић у Алексинцу угостиће одважну светску путницу Снежану Радојичић.

Светска путница - бициклисткиња у Алексинцу

По први пут причаће о својој несвакидашњој животној авантури и животу на два точка.

Након приче ћете чути и пар речи о њеној новој књизи “Закотрљај ме око света”.

Снежана Радојичић, професор књижевности, писац и путник на бициклу, након пређених 31000 км на бициклу око света, увек се враћа се у Србију како би промовисала циклотуринг и лепоте путовања бициклом.

Након Словачке, Карпата, Балкана, Средње, Централне и Јужне Азије, Далеког Истока стигавши најисточније до Пекинга, а најсеверније до Сибира, Снежана долази у Србију у жељи да је на бициклу обиђе и своја искуства подели са сународницима.

Пре неколико година на пут око света бициклом кренула је са сапутником Американцем и руте по Србији, првенствено део Еуровело 6, описала је у свом роману "Закотрљај ме око света". Роман описује наш народ и земљу виђену очима иностраног госта, као веома позитивно искуство.

Овог пута, почевши од 01. септембра 2014. године, Снежана поново креће у обилазак Србије бициклом и позива све заинтересоване да јој се придруже на дан или на дуже, колико су у могућности. Задржавајући се у сваком месту које обиђе

 

https://soundcloud.com/putospektiva/putospektiva-i-snezana-radojicic-u-letnjoj-basti-202

https://www.facebook.com/putokosvetabiciklom?fref=ufi


# библиотека Снежана Радојичић бицикл
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима