Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Анкета: Стање животне средине општине Алексинац

rss

15.01.2016. Александра Николовски

Да ли мислите да је животна средина града Алексинца и околних села угоржена или не?

Анкета: Стање животне средине општине Алексинац

Алексинац је само још један од градова у Србији који се сусреће са разним проблема који могу да нашкоде животној околини самог града и околних села. Не може се рећи да су Алексинац и околна села индустријски загађени, јер у овом крају индустрија не доминира толико, као што доминира пољопривреда.

Међутим, на основу локалног еколошког акционог плана који је урађен 2006 године утврђено је да и тек како постоје разна загђења и загађивачи који утичу на саму животну средину, а самим тим и на човеково здравље.

На основу овог плана, у периоду од 2006. године до сада је покренуто више мера како би се сузбили проблеми који нарушавају околину. Неки су можда у потпуности решени, неки делимично, а неки нису ни  решени. Разлози за то су многобројни.

На основу ових проблема, које сада има овај град и његова околна села, направљена је једна анкета помоћу које се може утврдити садашње стање животне срединине.

Анкета је поптуно анонимног карактера. Садржи 22 питања која су потребна како би се проценило стање животне средине у Алексинцу и околним селима. Сви људи од 16 година па навише, а који живе у Алексинцу и околним селима, или повремено  бораве на истој територији могу попуњавати ову анекту. Такође, уколико нисте из овог подручија, а познајете људе који живе на територији  Општине Алексинац, можете им проследити ову анкету.


# екологија Александра Николовски анкета
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима