Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пројекат ОПЛЕМЕНИ СЕ

rss

09.05.2013.

Каритас подржава културу саживота и заштите животне средине

Одрживи развој културе суживота и заштите животне средине на подручју Ниша, Алексинца и Лесковца

Каритас Београдске надбискупије, уз подршку Каритаса Словеније и Развојне агенције министарства спољних послова Словеније, имплементира пројекат “Одрживи развој културе суживота и заштите животне средине на подручју Ниша, Алексинца и Лесковца”.

Један од сегмената овог пројекта носи слоган ОПЛЕМЕНИ СЕ и реализује се на овом подручју од септембра 2012. до септембра 2013. године. Садржај пројекта подразумева реализацију активности које ће обезбедити развој културе суживота и грађанске толеранције на југу Србије.

Начелни циљ пројекта је да ученици основних и средњих школа стекну елементарна знања из области интеркултуралности, да развију здраве културолошке навике, па тако и развију вештине за тимски рад.

У оквиру реализације пројекта Оплемени се, Каритас Београдске надбискупије, у периоду април – мај 2013. године, организује три наградна конкурса за основне и средње школе на подручју општина Ниш, Алексинац и Лесковац. Први и други конкурс се односе на ученике, док се трећи конкурс односи на школе. Укупан наградни фонд за сва три конкурса је 650,000 динара.

Основна школа "Љупче Николић" из Алексинца остварује сарадњу са Каритасом и већ је учесник овог програма.

Коментара: 0


# општина
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима