Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јавна презентација Преднацрта Стратегије одрживог развоја

rss

18.09.2009. aleksinac.org

Јавна презентација Преднацрта Стратегије одрживог развоја

Општина Алексинац и „Ексчејнџ 2„ програм – Заједничка подршка локалним самоуправама који је финансиран од стране ЕУ, позивају Вас да учествујете на јавној презентацији и расправи о Преднацрту СТРАТЕГИЈЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ 2010. -2020. ГОДИНА.

Јавна презентација и расправа биће одржана 22.09.2009 године у 11,00 сати у Скупштинској сали општине Алексинац.

Стратегија одрживог развоја локалне заједнице односи се на одрживи развој живота, рада и целокупног функционисања на територији једне општине. Шире посматрано мора бити усаглашена са Националном Стратегијом одрживог развоја Републике Србије и оквирним планом Миленијумских развојним циљева УН. Претходно наведени документи представљају основ за израду Стратегије одрживог развоја општине Алексинац за период 2010. – 2020. године.

Рад на изради Стратегије започет је у октобру 2008. године, када је Скупштина општине Алексинац донела Одлуку о учешћу општине Алексинац у програму „Ексчејнџ 2„ - Заједничка подршка локалним самоуправама, након чега је Општина Алексинац конкурисала и изабрана међу 20 општина у Србији да са консултантима из Канцеларије „Ексчејнџ 2„ програма изради Стратегију одрживог развоја. Уследио је низ активности. Изради ове Стратегије приступило се системски и партиципативно, што подразумева директну укљученост свих јавних и приватних заинтересованих страна у току трајања целокупног процеса.

Циљ Јавне расправе је да се представи Преднацрт Стратегије, као услова одрживог развоја локалне заједнице, стабилног економског раста и унапређења свеопштег квалитета живота у локалној заједници.

Очекујемо Ваше активно учешће на јавној презентацији и расправи и сугестије које ће унапредити текст Стратегије.

Преднацрт Стратегије на располагању је у одељку "Документи" секције "преузимање" сајта Општине. Ближе информације можете добити путем телефона 018 809-007, или у згради Општинске управе Алексинац, канцеларија број 17.


http://www.aleksinac.org/index.php?option=com_content&view=article&id=52&catid=3Itemid=8

Коментара: 0


# општина
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима