Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Накић Софија болује од саркома везивног ткива

rss

09.05.2019.

Накић Софија рођена 7. јуна.2003. у Алексинцу, болује од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу болест јој је дијагностикована са закашњењем 11.07.2018.године, а први симптоми болести појавили су се децембра 2017.године.

Накић Софија болује од саркома везивног ткива

Од 14. августа .2018.године, до сада и на даље се лечи на Институту за онкологију и радиологију Србије и повремено у КЦ Ниш, одељење Дечије онкологије и радиологије. Апелујемо на све грађане да било како помогну малој Софији. Кутије за добротворни прилог ће бити постављене у кафеу Куба у Житковцу.

Такође хитно су потребна колица због тога што мала Софија користи колица која су стара. Гуме често испуштају, а и колица су позајмљена од жене која има само једну ногу, те су модификована за такве људе. У разговору са господином Бојаном (Софијиним оцем) сазнали смо да је болест веома опака. Тачније ту болест називају и "дечији рак". Само један од милион људи задобије ову опаку и тешку болест, а борба са том болешћу уопште није лака и једноставна. Наиме задњи пут је та болест у нашој општини била примећена 1986. године.

Да је на време дијагностикована болест Софија би сад као и сва остала деца трчала напољу и највећи би јој био проблем коју хаљину да изабере. Лекари су је лечили од свега другог осим од њене болести, јер је требало времена да се одради скенер главе. АПЕЛУЈЕМО И МОЛИМО СВЕ ЉУДЕ КОЈИ СУ У МОГУЋНОСТИ ДА ПОМОГНУ МАЛОЈ СОФИЈИ, ЈЕР ДЕЧИЈИ ЖИВОТ НЕМА ЦЕНУ. Одрекните се бар једне кафе и ставите у кутију у Житковцу јер су најпотребнија константна примања породици.

Такође би било најбоље да се отвори линија на којој би људи могли да шаљу поруке за Софијино излечење. Сви који хоће да помогну нека се јаве на профилу @aleksinac_i_okolina или нека новац однесу у кафе Куба у Житковцу. Покажимо још једном да смо сложни и да дајемо све од себе за дечији осмех.


# помоћ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима