Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Књижевни конкурс клуба „Велимир Рајић“

rss

18.01.2018. Књижевни клуб „Велимир Рајић“

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ из Алексинца традиционално расписује конкурс за поезију.

Књижевни конкурс клуба „Велимир Рајић“

Конкурс је отворен у две категорије: песма на слободну тему и песма о лику и делу Велимира Рајића на тему У мени опет васкрсава оно што не знам шта је, алʼ знам шта ће бити („Пред пролеће“, В. Рајић).

Аутори могу конкурисати са по једном песмом у свакој категорији, а песма не сме бити дужа од 40 стихова. Такође, песма не сме бити већ награђивана на конкурсу или на Песничким сусретима у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“, а све песме морају бити на српском језику.

Конкурс је отворен од 1. децембра 2017. до 1. фебруара 2018. године. За најбоља остварења у категорији песама на слободну тему биће додељене три награде, а у категорији песама о лику и делу Велимира Рајића на тему У мени опет васкрсава оно што не знам шта је, алʼ знам шта ће бити за најбољи рад биће додељена Повеља Велимир Рајић.

Радови се шаљу под шифром, са разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти која се стави у коверту с радовима приликом слања. Савки аутор може конкурисати само једном шифром. Песме се могу слати поштом на адресу:

Књижевни клуб „Велимир Рајић“
Улица Душана Тривунца 15
18220 Алексинац

Песме се могу слати и електронски и то на мејл [email protected] на који се шаљу само песме које конкуришу и које морају бити потписане шифром, а разрешење шифре у засебном мејлу треба послати на адресу [email protected]. Радови у електронској форми треба да буду откуцани фонтом Times New Roman (ћирилица и латиница) величине 12.

Желимо вам интензивну инспирацију и богатство поетског надахнућа!


# Велимир Рајић књижевност Велимир Рајић књижевни клуб конкурс Душана Тривунца књижевни конкурс
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима