Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Енергетски пасоши у Алексинцу

rss

24.05.2013. Пише Душан Стевановић

У понедељак у 10 сати,у новим просторијама ОТИС-а биће отворена изложба термовизиских фотографија типских зграда са територије општине Алексинац.

Енергетски пасоши у Алексинцу

Општина Алексинац, у сарадњи са Министарством грађевине, уз подршку организације за техничку сарадњу GIZ-а из  Немачке,  учествује у спровођењу пројекта  ОТКРИТИ  ЕНЕРГИЈУ  /DISCOVERING ENERGY/

Основни циљ овог пројекта је подизање свести грађана о потрошњи енергије у различитим типовима зграда и потенцијалним инвестиционим и неинвестиционим мерама за побољшање енергетске ефикасности.

Уједно, пројекат претставља почетну имплементацију закона о ефикасном коришћењу енергије.Технички тимови задужени за енергетску анализу и термографску документацију локалних стамбених зграда, према упуству за типове зграда, извршили су анализу  5 објеката у Алексинцу.

Енергетски пасоши за снимљене објекте у Алексинцу су урађени и на излозби биће уручени власницима зграда. То су, уједно и први енергетски пасоши урађени у складу са новим законом- рекла нам је руководилац овог пројекта Весна Радивојевић.

Ова изложба представља наставак активности на реализацији пројекта Енергетске ефикасности у зградартву под називом "Discovering Energy", који се реализује у 30 градова и општина у Републици Србији.

На фотографијама ће бити представљене типске зграда са територије Општине Алексинац. Термовизија је систем снимања топлоте објеката, а термовизијске камере посебно су прилагођене да “виде” онај део инфрацрвеног спектра који је за људско око невидљив, те се зато називају још и инфрацрвеним камерама.

Изложба термовизијских фотографија биће постављена у Туристичко-информативном центру у Улици Књаза Милоша до 6. јуна.

Програм

12.00 - Поздравна реч председника Општине Алексинац Ненада Станковића
12.05- О пројекту "Discovering Energy", представник GIZ-а
12.10- Уручивање Енергетских пасоша власницима зграда
12.20 - Разгледање изложбе

Улаз је слободан.

Коментара: 0


# општина фотографија изложба Весна Радивојевић зграда
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима