Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА

rss

08.05.2007. Aleksandar Gvozden

СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА
Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, ове године биће 'Заједно за хуманост'.

Под тим мотом биће обележена и Недеља Црвеног крста која ће трајати од 8. до 15. маја.

Током те недеље у Србији ће бити реализован низ различитих акција, међу којима је 'Пакет за новорођену бебу', чији је циљ повећање наталитета у Србији, и 'Крв живот значи', у оквиру које ће бити додељене награде за литералне и ликовне радове ученика основних и средњих школа из Србије.

Током Недеље Црвеног крста на основу Уредбе Владе Србије реализоваће се доплатна маркица, а остварен приход од поштанских маркица као и од доплата на карту у авионском, железничком, бродском и аутобуском саобраћају биће посвећена реализацији програмна 'Подршка ромским породицама са предшколском и школском децом'. Циљ тог програма је подизање свести код ромских породица о важности усвајања и примене здравог начина живота и подршка образовању ромске деце.

Црвени крст Србије реализује различите програме помоћи уз помоћ 10.000 волонтера који редовно учествују у акцијама и 60.000 волонтера који се повремено укључује у активности 'сходно својим афинитетима'.

Црвени крст Србије чине две покрајинске организације Црвеног крста, пет градских и 178 организација Црвеног крста у општинама.

У свету постоји 97 милиона добровољних сарадника волонтера Црвеног крста, који кроз различите програме помажу више од 277 милиона корисника хуманитарне помоћи. 

Коментара: 0


# Црвени крст
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима