Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Aleksincu bolja epidemiološka situacija

rss

07.08.2020. Južne vesti

Ove nedelje je bolja epidemiološka situacija u Aleksincu i od 110 testiranih 19 je bilo pozitivno na koronu, a za još 30 se očekuju rezultati, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Sve je manji i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i poštovanje mera je obavezno.

U Aleksincu bolja epidemiološka situacija

Od 1. avgusta je vanredna situacija u Opštini Aleksinac zbog širenja korone, a ove nedelje je manji broj pozitivnih na koronu u odnosu na broj testiranih.

Prema novim podacima direktora Opšte bolnice Gorana Vidića od 110 testiranih PCR metodom u prethodna 3 dana - 19 građana bilo je pozitivno na kovid.

U ponedeljak 3. avgusta od 35 testiranih bilo je 2 pozitivnih, u utorak 4. avgusta od 33 testiranih imamo 10 pozitivnih, u sredu 5. avgusta od 42 testiranih njih 7 je pozitivno. Juče je testirano 30 i očekuju se rezultati - navodi Vidić.

Ocenjuje da je u odnosu na prethodni izveštaj, kada je od 62 građana njih 23 imalo pozitivan test na koronu, situacija u Aleksincu sada bolja.

U odnosu na prethodni izveštaj stanje je u poboljšanju, a i broj ambulantnih prvih pregleda pacijenata sa sumnjom na COVID 19 je u opadanju - dodaje.

Kaže da je u ponedeljak bilo 52 pregleda u kovid ambulanti, sutradan 28, a juče se sa simptomima korone lekarima se javilo 18 pacijenata.

Izvor

Komentara: 0


# Goran Vidić koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}