Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zdravlje
<<<1415161718>>>Ukupno: 195  Displaying: 151 - 160

Nove usluge u aleksinačkom Domu zdravlja

D. Ostojić 06.07.2014.

Situacija za srpsko zdravtsvo je sve teža, ali se ipak pronalaze entuzijasti koji žele da unaprede situaciju i pomognu pacijentima da im određene usluge budu što pristupačnije.

Opširnije

Komentara: 0

Otrovne materije u pelenama

Pravoslavna porodica 27.06.2014.

U bebi pelenama za jednokratnu upotrebu nalazi se 50 raznih štetnih hemikalija, od kojih su tri izuzetno toksične. One isušuju kožu, usporavaju zarastanje rana, izazivaju umor deteta, a neki sastojci deluju kao hormoni i mogu da izazovu sterilitet kod dečaka – tvrdi farmaceut Vukosava Stevanović iz Udruženja „Farmaceutsko jezgro“ .

Opširnije

Komentara: 0

Oko 800 obolelih od karcinoma u Aleksincu

Radio Aleksinac 06.02.2014.

Tačan podatak obolelih od malignih bolesti na području opštine Aleksinac ne postoji. U udruženju “Ljubav, vera i nada”, koje se bavi ovom problematikom, kažu da raspolažu nezvaničnim podacima koji ukazuju da u našoj sredini ima oko 800 bolesnika.

Opširnije

Komentara: 4

Aleksinački Dom zdravlja dobio akreditaciju

26.12.2013.

Sertifikate o akreditaciji dobilo je danas 38 domova zdravlja u Srbiji, koje je njihovim predstavnicima uručila ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Opširnije

Komentara: 2

Beograđanin savladao opaku bolest: Pobedio rak pluća i pomaže obolelima!

Zelene novine 26.12.2013.

Prvi pogled na Darka Stojakovića odaje zdravog, brzog i visprenog mladića punog energije. Na njegovom licu se ni najmanje ne ocrtavaju tragovi borbe za život, koja je trajala pune četiri godine. Rak pluća ustanovljen mu je 2007. kad je imao 27 godina, i tada je krenula njegova bitka koju je na kraju, srećom, dobio. Sada, na pijaci Bežanija svakodnevno savetuje ljude koji su se uhvatili u koštac s rakom kako da ga pobede.

Opširnije

Komentara: 0

Šest namirnica čije otpatke ne treba bacati

Izvor: Mondo 18.10.2013.

Verovatno vam nije palo na pamet da koristite ljusku od luka za kuvanje ili da pojedete koru narandže, ali određeni otpaci voća i povrća imaju brojne pozitivne efekte na zdravlje našeg organizma. Naravno, izbegavajte prskane stvari...

Opširnije

Komentara: 0

Počinje odvajanje Doma zdravlja od Zdravstvenog centra Aleksinac

izvor: Radio Aleksinac 13.09.2013.

Dom zdravlja u Aleksincu u narednih nekoliko nedelja očekuju važne strukturalne promene vezane za njegov pravni status, kao i za unapređenje kvaliteta usluga.

Opširnije

Komentara: 0

Fiat Panda za Dom zdravlja

Južna Srbija Info 19.06.2013.

Domovi zdravlja u 52 lokalne samouprave, među kojima je i Dom zdravlja Aleksinac, dobili su 54 vozila iz donacije Evropske unije koja treba da pomognu u poboljšavaju usluga u zbrinjavanju bolesnika.

Opširnije

Komentara: 0

Uspešno završena nedelja zdravlja usta i zuba

04.06.2013.

Nedelja zdravlja usta i zuba je uspešno završena. Po rečima načelnice stomatološke službe Aleksinac, Dr Milene Pešić, specijaliste preventivne i dečije stomatologije, bila je ovo jedna od aktivnosti koju Stomatološka služba sprovodi tokom čitave godine

Opširnije

Komentara: 0

Bolnica dotrajala, pacijenti zadovoljni?

Izvor: RTS 10.04.2013.

Nakon objava, video snimaka i anketa u kojima se ljudi žale na kritične uslove u aleksinačkom zdravstvenom centru, svoju reportažu objavila je i RTS. U njihovom izveštaju kažu da su pacijenti zadovoljni, što rezultati naše ankete ne potvrđuju, kao i komentari na društvenim mrežama. Veliki broj bolesnika je prinuđen da se leči izvan opštine.

Opširnije

Komentara: 5

<<<1415161718>>>Ukupno: 195  Displaying: 151 - 160

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima