Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mala škola ribolova 2014

rss

26.08.2014. Mića Dimitrijević

"MALA ŠKOLA RIBOLOVA 2014" KSR "TRNjANE" PECANjE NA BOVANSKOM JEZERU

Mala škola ribolova 2014

Klub sportskih ribolovaca "TRNjANE" iz Trnjana, Opština Aleksinac je u nedelju 24 avgusta 2014.god., na Bovanskom jezeru ,uspešno realizovao praktični deo projekta   "MALA ŠKOLA RIBOLOVA", za učenike osnovne škole u Trnjanu.

Na Bovanskom jezeru je pecalo ukupno 29 dece, od kojih većina dece nikada nije pecala. I svi su imali uspešno vatreno krštenje - naime svaki mali ribolovac je upecao poneku ribicu, neko više komada, neko manje, zavisno kako se ko snašao . Bilo je ukupno 9 devojčica i 20 dečaka. Desetak članova KSR "Trnjane" i nekoliko roditelja su pazili na decu i pomagali su im kod "mršenja" sistema, vezivanja udica, hranjenja ribe......

Vreme nas je poslužilo, bilo je toplo sa malo vetra, a deca su uglavnom pecala deverikice, sunčice, bodorke, beovice i ostalu belu ribu. Bilo je nekoliko krupnijih ulova deverike i baš jedna krupna sunčica - kapitalac. Deca su većinu riba vratila u vodu. Sva deca su bila prezadovoljna pecanjem, posebno ona koja su prvi put pecala i uhvatila svoju prvu ribicu. Posle jutarnje užine za svu decu, posle pecanja, oko podneva, za sve učesnike je bio skuvan gulaš i ispržena riba na talandari.

Ceo projekat je započet maja meseca kada su deca odslušala teorijska predavanja i dobila na poklon ribolovački pribor (štap za pecanje i prateći pribor) Do sada ni jedan ribolovački klub na niškom regionu, a na Bovanskom jezeru nije organizovao masovnije okupljanje malih pecaroša.

Napomenimo da je ceo projekat finansirala opština Aleksinac. Klub sportskih ribolovaca "TRNjANE" iz Trnjana uskoro planira još masovnije okupljanje malih pecaroša, iz cele opštine Aleksinac u jednoj sličnoj akciji na Bovanskom jezeru .

BISTRO NA VODI

KSR "TRNjANE" iz Trnjana 

 

Komentara: 0


# opština Bovansko jezero škole Trnjane ribolov
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima