Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ivan iz Aleksinca, muzička ikona Vićence

rss

20.01.2020. vesti-online.com

Ivan Dragičević je rodom iz Aleksinca, u Italiji živi dve godine, a nepunu godinu je član muzičkog ansambla udruženja Vidovdan. Osim što je angažovan u našem udruženju, Ivan nekoliko meseci svira gitaru u italijansko-srpskom bendu Ethereal Lus.

Ivan iz Aleksinca, muzička ikona Vićence

Bend je je nedavno imao prvi koncert od kako je Ivan član. U prepunoj sali u Altavili, mestu nekoliko kilometara udaljenom od Vićence, Ivan je bio prava muzička ikona, a njegova muzika na gitarama svetkovina za prisutne, pa i Karla Dala Pocu, gradonačelnika Altavile, koji ga je javno pohvalio jer je jedini svirao bez nota.

U prvom redu su sedeli Ivanova majka Gorica i svi njegovi prijatelji iz udruženja Vidovdan, kao podrška na italijansko-srpskom koncertu.

Dejan Mitić, predsednik udruženja, ne krijući zadovoljstvo kaže da ima samo reči hvale za Ivana.

– On je izvanredan gitarista i zaslužio je svu publiku koja je bila prisutna i koja je dugim aplauzom pokazala da prepoznaje njegov kvalitet. Pola članova našeg udruženja je bilo u sali da ga sluša i oda priznanje svojim prisustvom. Bili smo zaista ponosni na njega, jer ga je pohvalio Karlo Dala Poca i zahvalio mu. Ivan je predstavljao Srbiju, a nama je to vrlo bitno, svaki pozitivni gest i pojavljivanje naših građana je kockica više u mozaiku menjanja ružne slike o našem narodu čemu težimo. To je težak i mukotrpan posao, ali će uroditi plodom – ističe Mitić.

Đorđo Sartori je Ivanov kolega iz grupe.

– Mi smo italijansko-srpski bend i publika je bila takva. Ponosimo se Ivanom isto toliko koliko i Srbi u Vićenci koji ga poznaju. Imamo divnu saradnju i drago nam je što svira s nama. Ovo je primer i potvrda integracije stranaca u naše društvo i preko Ivana i njegovih prijatelja iz dana u dan primećujem da ste vi Srbi pošten i divan narod. Nadam se skoroj poseti Srbiji jer smo radoznali da upoznamo Ivanovu otadžbinu – kaže Đorđo.

Srce puno ponosa

O svom sinu Gorica je imala takve reči kakve samo majka ume da izgovori:

– Bila sam najponosnija majka u tom momentu, mojoj sreći nije bilo kraja, srce puno miline i ponosa. Svaki aplauz me je ispunjavao zadovoljstvom i emocijama od kojih srce hoće da iskoči iz grudnog koša, a oči ne umeju da sakriju osećanja. Sala je bila prepuna, nije bilo više mesta ni za stajanje, mnogi su iz hodnika i dvorišta slušali muziku. Njegov talenat je oduševio prisutne Italijane.

Aplauzi rekli sve

– Bila mi je važna i značajna podrška zemljaka na koncertu. Kad imate nekog svog osećate se moćnijim. Iako u polumraku ne vidite ko je, osećaju se vibracije, kao i kod muzike. Moje udruženje je bilo u sali uz mene i to mi je ulivalo samopouzdanje, a to nije mala stvar kada od vas stranca očekuju mnogo. Strepnja da negde ne omanete, nije beznačajna. Aplauzi su mi rekli sve, odagnali sumnju, strepnju. Zadovoljan sam jer su me prihvatili i bend i italijanska publika – kaže za „Vesti“ Ivan.

Komentara: 0


# Aleksinac Italija
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima