Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Električni orgazam" zatvorili ovogodišnji Al rok fest

rss

01.09.2019. Aleksinac.net

Za kraj leta, po četvrti put pred aleksinačkom publikom, održan je Al rok fest. Ove godine sa trodnevnim programom postavio je visoke standarde i težak posao organizatorima da sledeće godine naprave još "veći" i bolji festival.

Irish Stew of Sididun

Koncert je počeo oko 21 čas nastupom seltik rok benda Irish Stew of Sindidun. U trenutku kada su počeli svoj nastup nije bilo publike ispred bine, ali to se za veoma kratko vreme promenilo. Bojan Petrović, frontmen benda, je odmah počeo da animira publiku kao na mnogo većim festivalima pa su i oni koji su sedeli na tribinama morali da mu uzvrate pozdravima. Muzika inspirisana irskim melodijama naterala je one koji su bili ispred bine da igraju. "Za petnaest godina koliko postojim prvi put smo pred aleksinačkom publikom, ali mislim da nismo stranci" poručio je Bojan pre nego što su počeli da sviraju pesmu "Stranger". Svoj set su završili popularnom baladom "Believe", ali publika je htela još pa su morali na bis da odsviraju još jednu numeru.

Artan Lili

Nešto posle 22 časa na binu Al rok festa popeli su se Artan Lili, jedan od naših trenutno najpopularnijih bendova. Otvaraju svoj set sa "Ono što te neće", "A šta bi bilo da sam ja odustala od svog sna", definitivne zvezde večeri po reakciji publike koja sa njima peva sve pesme, igra, vrišti... "Ako stanemo tu" je publika otpevala zajedno sa bendom, "Depra" aktuelni hit je još više "pogodio" publiku i sve do kraja kada su svi zajedno otpevali "Nije svejedno".

Električni orgazam legendarni bend sa stažom od četrdeset godina je aleksinačkoj publici predstavio sve hitove svog velikog opusa. Počeli su sa "Krokodili dolaze" jednim od prvih hitova svoje karijere. Nizale su se pesme poput "Hajde bejbi daj da vidim sad", "Afrika", "Da si tako jaka". Bilo je puno nasmejanih i zadovoljnih lica u publici, što starije generacije koja je odrastala u ove pesme, ali nije nedostajalo ni klinaca koji tek stasavaju uz Električni orgazam. Gile je bio zadužen za hitove, dok je Ljubi prepuštao vokal na pesmama sa novog albuma "Gde smo sad". "Seks, droga, nasilje i strah", "Kapetan Esid", "Bejbe ti nisi tu", "Ja sam težak kao konj", podsetili su Električni orgazam na sve faze njihove karijere. Pred kraj, neizbežno, svirali su i "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Kako bubanj kaže".

Električni Orgazam

Četvrto izdanje Al rok festa je bilo najbolje do sada. Zahvaljujući ljudima iz Centra za kulturu i umetnost, i svima koji su bili deo organizacije, Aleksinac je postao značajno mesto na mapi festivalskih dešavanja u našoj zemlji.


# Centar za kulturu i umetnost Taš festival rok muzika koncert Električni orgazam Al Rok Fest Artan lili
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima