Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Beogradski sajam automobila – 5. DDOR BG Car Show

rss

20.03.2016. Tekst i foto: Stefan Živković

Sredina marta kalendarski je rezervisana za Sajam automobila. Na poznatoj lokaciji, pod kupolama Beogradskog sajma, 17. marta otvoren je Sajam automobila i prateće opreme – 5. DDOR BG Car Show.

Beogradski sajam automobila – 5. DDOR BG Car Show

Pozivu, da na ovogodišnjem sajmu izlože svoje modele, odazvao se veliki broj automobilskih brendova, među kojima i egzotični Bentley, koji ove godine premijerno predstavlja svoje modele beogradskoj publici. Posetioci sajma su u prilici da vide više od 40 noviteta, od kojih su neki prikazani na ženevskom salonu automobila samo nedelju dana ranije.

Pravo iznenađenje za domaću publiku, svakako je dizajnerski koncept superautomobila pod nazivom Syrma koji je izložen na štadnu emisije SAT i revije SAT Plus. Automobil je kreacija studenata evropskog instituta za dizajn iz Torina, u saradnji sa italijanskim magazinom Quattroroute.

Ono što već postaje tradicija ovog sajma, jeste da najskuplji automobili ovog sajma dobijaju svoje vlasnike odmah nakon otvaranja manifestacije. Tako je i potpuno novi Ford Mustang sa 5-litarskim V8 motorom dobio svog vlasnika za samo nekoliko sati nakon što je predstavljen na štandu General Motors-a.

Pored Bentley-a značajno mestu na sajmu imali su i: Mazda MX-5, Alfa Romeo 4C, Kia Sportage, Fiat Tipo, Subaru WRX STi i modeli iz Citroen-ove porodice DS.

Uz informaciju da se ovogodišnji sajam završava 23. marta prepuštamo vas fotografijama, jer kao što se kaže „Jedna slika govori više od hiljadu reči“.

Komentara: 0


# Beograd automobil sajam Stefan Živković
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}