Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bamper Iscelitelj objavio debi album: “Uspon i pad zdravog razuma”

rss

03.07.2017. headliner.rs

Mladi aleksinački bend Bamper Iscelitelj objavio je, napokon, album prvenac “Uspon i pad zdravog razuma”

Bamper Iscelitelj objavio debi album: “Uspon i pad zdravog razuma”

Na albumu, pod etiketom Take It Or Leave It Records, se nalazi 12 odabranih tema, uokvirenih u jednu homogenu celinu, koje grupu predstavljaju u punom kreativnom usponu.

Beskompromisno, verni sebi i bez ikakvih komercijalnih kompromisa, Bamperi se poletno i nasmejano upuštaju u muzičko bespuće domaće alternativne scene rešeni da uhvate svoj veliki talas koji će ih vinuti u rokenrol orbitu.  A sudeći po ovom albumu – na dobrom su putu.

Bamper Iscelitelj je osnovan 2012. godine u Aleksincu. Bend je postojao i par godina pre toga jer je takoreći u istom sastavu već izvodio autorske pesme na pojedinim svirkama lokalnog karaktera, ali pod drugim nazivima (Dispermni Sistem, Sok od Cvekle).

Bend gaji oštar i sirov gitarski zvuk koji se zasniva na melodičnim i snažnim rifovima. Najveći uticaj na formiranje njihovog muzičkog izraza imali su bendovi kao što su: Soundgarden, Nirvana, Stone Temple Pilots, Alice in Chains, Queens of the Stone Age…

Njihov zvuk je fuzija alternativnog roka, hard roka, hard kora, stoner roka, metala, panka… mada ponekad eksploatišu i novokomponovane narodnjačke motive, iz satiričnih razloga.

Tekstovi su ispunjeni cinizmom i ironijom i obrađuju širok krug tema i pitanja. Članovi benda su: Marko Trajković, Jovan Nikolić, Radoš Kostić i Aleksandar Petrović.

“Uspon i pad zdravog razuma” snimljen je leta 2016. godine u studiju kod Čede Ilića u Nišu, u produkcijskoj režiji Anastasa Kamenovića.

Tekstove za deset pesama napisao je frontmen sastava Marko Trajković,  a za numere “Natprirodno Biće” i “Fliper” – gitarista Radoš Kostić koji je i glavni vokal na njima.

Tema “Niš-Ekspres” je obrada pesme “Mr. Moustache“ grupe Nirvana i to je jedina muzička podloga koja nije autorsko delo samog benda. Dizajn albuma uradio je Rastko Milojković.

Album je dostupan na kompakt disk nosaču kao i na svim relevanjtnim digitalnim platformama: Google play,  Amazon, Deezer, iTUnes, Spotify, TIOLI Jutjub kanal…

headliner.rs


# rok muzika Bamper Iscelitelj Marko Trajković Jovan Nikolić Radoš Kostić Aleksandar Petrović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima