Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zajednička vežba specijalaca Srbije i Grčke na strelištu "Šumatovac"

rss

06.07.2019.

Na strelištu "Šumatovac" kod Aleksinca održana je kombinovana vežba taktičkog nivoa, na kojoj su pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Republike Grčke demonstrirali vatrenu osposobljenost i sposobnost da efikasno izvrše zadatke protivpobunjeničke borbe uz upotrebu specijalnog desanta.

Zajednička vežba specijalaca Srbije i Grčke na strelištu "Šumatovac"

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, vežbi su prisustvovali zamenik komandanta Združene operativne komande, general-major Ilija Todorov, komandant Specijalne brigade, brigadni general Miroslav Talijan, načelnik Združene operativne komande za specijalne operacije grčke vojske, general-major Georgios Cicikostas, vojni izaslanik Grčke u Srbiji, kapetan bojnog broda Haralampos Gavalas, i drugi gosti.
 

General Talijan istakao je odličan i sinhronizovan rad učesnika vežbe na terenu, dok je general Cicikostas podvukao značaj vežbe za unapređenje obuke i odličnu organizaciju celokupne zajedničke obuke srpskih i grčkih specijalaca.


Na vežbi se moglo videti više segmenata, objedinjenih u celinu, poput padobranskog skoka, blokade rejona, helikopterskog desanta uz pomoć užeta, protivpobunjeničke borbe i borbe u urbanoj sredini. Vežba je osmišljena da razvije i unapredi borbenu sposobnost i uveća interoperabilnost specijalaca armija Grčke i Srbije.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Ministarstvo odbrane

Komentara: 0


# Šumatovac Grčka vojska Večernje novosti Ministarstvo odbrane
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima