Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za 400 evra kuća i malo zemlje

rss

07.08.2012.

Seoske kuće s malo zemlje po Srbiji mogu se kupiti za nekoliko hiljada evra, što je cena, poređenja radi, jedne kožne garniture ili spavaće sobe. Pristojna i jeftina seoska gazdinstva mogu se pazariti u kako u Banatu, tako i u aleksinačkoj opštini, ali i u svim delovima centralne Srbije – piše beogradski Kurir

Za 400 evra kuća i malo zemlje

Dragan Rabatić, direktor prodaje novosadske agencije za nekretnine “Solis”, kaže da je nedavno negde pročitao da celo selo može da se kupi za 100.000 evra. On kaže da za nekoliko hiljada evra može da se kupi kuća sa okućnicom, što znači i još jutar zemlje ili oko 3.000-5.000 kvadrata.

Najviše ljudi se, kaže Rabatić, iseljava iz Banata, gde ostaju prazne kuće, a cene padaju što se ide dalje od gradova. On ističe da je reč o nasleđenim kućama, a naslednici nemaju nameru da se vrate, pa hoće da ih prodaju po svaku cenu.

Slično je i u centralnoj Srbiji, na jugu, istoku. Miroljub Pešić iz aleksinačke agencije “Pešić i sin” kaže da ima kuća za dve, tri hiljade evra.

- Čak i za nekoliko stotina eura, recimo 400 evra, možete dobiti kuću sa okućnicom u selu Golešnica podno Jastrepca. Neki su ih kupovali da bi sadili voće, a nedavno su se za njih raspitivali neki Beograđani – priča Pešić.

Cene stalno padaju, dodaje. Pre neki dan vlasnik je snizio cenu sa osam na pet hiljada evra.

- Srbija je na rasprodaji – okolina Sokobanje, Aleksinca… Plodna moravska zemlja je 15 do 40 evra po aru. Hektar sa omanjom kućom je 6.000 evra. Čovek nudi dve kuće sa četiri hektara, šumom, pratećim objektima za 18.000 evra, a samo šumu čovek da poseče dobiće sedam-osam hiljada evra – kaže Pešić, prenosi Kurir.


Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]