Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vulin dopremio pomoć Gerontološkom centru

rss

03.08.2014. izvor: RTS, foto:Radio Aleksinac

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je Gerontološki centar "Jelenac" u Aleksincu, kojem je uručio 2,5 tone humanitarne pomoći.

Aleksandar Vulin foto:Radio Aleksinac

"Kada su građani sigurni da će imati mirnu starost, to je pokazatelj da država radi kako treba. Mi činimo sve da naši korisnici imaju sve što im treba", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je danšnja poseta deo plana njegovog ministarstva da svake nedelje uručuje po jednu tranšu pomoći nekoj od ustanova socijalne zaštite u Srbiji.

On je rekao da ovo ministarstvo čini sve da se humanitarne donacije oslobode poreza i da će to uskoro i biti.

"Današnja pomoć nema veze sa budžetom Srbije, a donatori su za pomoć morali da plate porez kao da su robu prodali", rekao je Vulin.

"Pomoć koju smo dobili biće već danas upotrebljena u ovom i u domu u Tešici gde su smešteni stari sa mentalnim smetnjama", rekao je direktor Gerontološkog centra Dragan Veselinović.

Vulin je ovom prilikom podsetio na činjenicu da u Srbiji radi veliki broj ilegalnih domova za stare i da će ta situacija vrlo brzo biri rešena.

"Naš cilj nije da zatvaramo domove, mi želimo da tu oblast uvedemo u redovne tokove: da se radi legalno, da se ljudi prijavljuju, da se plaća doprinos državi i da stari budu smeštani u uslovima koji ispunjavaju standarde", rekao je Vulin.

Vulin je ukazao i na nezadovoljavajuću demografsku situaciju podsećanjem na rezultate istraživanjima po kojima svaka žena u Srbiji "u proseku ima 2,8 pobačaja i rodi po 1,4 deteta".

"Vlada trenutno radi na izradi zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom i to je jedan od najvažnijih zakona koji treba da usvojimo. Važniji je i od zakona o radu", rekao je Vulin.

 

Komentara: 3


# donacija Tešica Aleksandar Vulin Jelenac gerontološki centar Dragan Veselinović
@VulinAleksandar @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+14) (-1)

  ehhhh... 03.08.2014.
  NESA SE SLATKO SMEJE...I SASA...
  PA I TREBA...
  OPSTINA JAKA,USPESNA,SA VEEELIKIM PROCENTOM ZAPOS.
  TECE MED I MLEKO U CUVENIM POJILIMA...
  DROGA SE BAAAAS LEPO PROIZ.
  SVE U SVEMU,DA UMRES OD SMEHA
  JOS SAMO NESO DA NAM ZAPEVAS...I KOLO POVEDES

 • (+3) (-0)

  zarko saitovic 16.01.2015.
  Zarko Djordjevic svi su lopovi treba da se daje lopata i krap i da rade da vide kako se zaradjuje za xleb

 • (+14) (-1)

  zarko saitovic 16.01.2015.
  Dragi moji sugradjani ja sam ziv primer da se u Aleksincu zaposljavaju mamini i tatini sinovi i cerke,s obzirom da sam dete iz doma i da se nikada u zivotu nisam stideo da radim bilo koji posao sem naravno da kradem,pre bih prisio na ulici nego da neko zakuka zbog mene,ee nedavno sam bio na razgovor kod naseg doticnog predsednika opstine na razgovor moleci ga da mi pomogne da se zaposlim bilo gde,za hleb nisam imao,da bi mi on ladno rekao "pa ti ako ne mozes da nadjes posao idi KRADI"to je odgovor bio jednog skolovanog Aleksincanina koji je broj jedan u gradu,sta li bi mi ostali rekli pitam se. I da naravno da ne zabiravim posto mi mama i tata nisu u drzavnom sektoru zaposljeni pa samim tim i ja ne mogu,molim sve dobre ljude u koliko cuju da je potreban jedan vredan i posten radnik neka mi jave..


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima