Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vrtić među kontejnerima

rss

08.07.2012. RTS

Predškolska ustanova "Lane" u Aleksincu već godinu dana bezuspešno traži da se uklone kontejneri koji se nalaze nadomak vrtića u prigradskom naselju Žitkovac. Slučajeve žutice na tom području epidemiolozi registruju tokom cele godine.

Vrtić među kontejnerima

Mališani iz Žitkovca i okolnih sela igraju se isključivo ispred ulaza u vrtić "Lane", jer im, zbog kontejnera koji se nalaze u blizini, preti opasnost da obole od žutice.Opasnost je veća u toku letnjih meseci, ali epidemiolozi na tom poručju, slučajeve žutice beleže tokom cele godine.

Kontejneri se nalaze na zemljištu Mesne zajednice i koriste ih svi meštani, jer su najveći.

Predlog predškolske ustanove da se kontejneri uklone i da se na tom mestu napravi igralište za decu, stigla je do mesne zajednice, ali, kako kažu, ne i do Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine.

Dok se problem ne reši, deca će moći da se igraju samo na igralištu u Žitkovcu, koje je nedavno postavljeno zahvaljujući naporima grupe meštana.

Komentara: 1


# vrtić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    sladjana 13.07.2012.
    trebalo bi da se malo vise pozabave gospoda koja su na vlasti kada su u pitanju deca i uopste higijena u zitkovcu jer to je strasno i oni gaze po tom ddjubristu a da im to ocigledno ne smeta pa sta i ocekivati od takvih ljudi


[ Dodaj komentar ]