Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspeh mladih informatičara

rss

02.06.2014.

Danas, u prostorijama ETŠ „Nikola Tesla“ u Nišu, održano je 4. državno takmičenje iz informacionih tehnologija „Tesla info kup 2014“.

Uspeh mladih informatičara

Na ovom takmičenju je učestvovalo 56 timova iz Srbije. Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca predstavljala su  dva tima,  Anđela Krstić i Anđela Janković (prvakinje okružnog takmičenja) i Dušan Savović, Milica Pavić i njihov nastavnik Milan Dinić.

Anđela Janković je postala državni prvak u pojedinačnoj konkurenciji, Milica Pavić je osvojila drugo mesto, dok je Dušan Savović ponovio prošlogodišnji uspeh i osvojio treće mesto.

Ekipno, postignut je neverovatan uspeh. Oba tima zauzela su prva dva mesta!

Učenici su nagrađeni tablet računarima, štampačima, diplomama, medaljama i peharima.

Da podsetimo 2011. na ovom takmičenju učenici ove škole osvojili su prvo mesto, 2012. godine učenice OŠ“ Jovan Jovanović Zmaj“ sa Aleksinačkog Rudnika su bile prvakinje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji i 2013. godine Dušan Savović je osvojio 3. mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

 


# Žitkovac Vuk Karadžić OŠ Milan Dinić škole Anđela Krstić Anđela Janković Dušan Savović Milica Pavić informatika tablet računari Jovan Jovanović Vuk Karadžić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima