Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šikman ponovo najbrži do Bogojavljenskog krsta

rss

20.01.2016.

Nakon osveštanja bogojavljanske vodice, danas je na separaciji u Katunu za tradicionalni časni krst plivalo šest učesnika. Iako vremenski uslovi nisu bili idealni, po drugi put za tri godine do krsta je prvi stigao, profesor fizičke kulture i košarkaš, Dragoljub Šikman.

Šikman ponovo najbrži do Bogojavljenskog krsta

Drugo mesto osvojio je Miloš Nikić, elektrotehničar iz Aleksinca, a trećeplasirani student istorije i košarkaš Stefan Todorović, takođe iz Aleksinca. Ove godine za bogojavljenski krst plivali su i Zoran Marković iz Aleksinca, po zanimanju rudar, poljoprivrednik iz Katuna Nikola Zdravković, a možda pred najvećim izazovom u hladnoj reci bio je Žika Rajković iz Niša, koji ima 70 godina.

Crkvena opština Stanci u saradnji sa separacijom ,,Jakovljević i sin“ ove godine po četvrti put organizovala je tradicionalno plivanje za bogojavljenski krst. Nakon proglašenja pobednika za učesnike je obezbeđen ručak u prostorijama parohijskog doma u Katunu.

Radio Aleksinac

video...

Komentara: 0


# Južna Morava opština Dragoljub Šikman Katun Jakovljević i sin Radio Aleksinac Bogojavljenje Stanci Miloš Nikić Stefan Todorović Zoran Marković Nikola Zdravković Žika Rajković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima