Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prljava voda iz aleksinačkog vodovoda

rss

01.08.2015. AG

Iz aleksinačkog vodovoda izlazi prljava voda.

Prljava voda iz aleksinačkog vodovoda

Redakciji portala se javilo nekoliko žena, koje su se žalile da im veš bude prljav nakon pranja. Zato smo želili da proverimo ove tvrdnje, da barem "odokativno" proverimo kvalitet vode.

Naizgled čista, ali ukoliko vodu sipete u veću posudu primetićete da je tamnije boje.

Ukoliko pokušate da vodu profiltrirate kroz belu tkaninu, rezultat će biti užasavajuć.

Suva materija na tkanini

Tkanina, nakon par minuta, dobija braon boju zbog ostataka raznih nečistoća.

Godinama traje natezanje između stanovništva, koje ima bojazan da je voda loša za piće, i uprave vodovoda, koja to negira analizama. Upravo, nije ni jasno kako je ovakva voda prošla nedavnu petogodišnju analizu.

Pre godinu dana imali smo epidemiju žutice, a suvi ostatak na tkanini nam ostavlja prostor za sumnju. 

 

Komentara: 5


# voda vodovod zaraza
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+30) (-3)

  Natalija Blagojević Jozić 01.08.2015.
  Pre desetak dana, puniti smo bazen kući. Kada je bazen bio pun otprilike do pola, videli smo da je voda žuta. Ispraznili smo bazen misleći da je bazen možda loše očišćen (iako je opran, "premazan asepsolom i algacidom) i ponovo ga napunili, opet je voda bila žuta. Kontaktirali smo nadležne iz JKP vodovod i kanalizacija, došli su, uzeli uzorak i nakon otprilike dva sata Kontaktirali su nas i obavestili da je voda apsolutno ispravna. Juče smo cistili filter bazena, bio je iste žute boje kao što je na tkanini na vašoj slici.

 • (+28) (-6)

  dikavac 02.08.2015.
  do sag ni je sas ovija napredni teklo med i mleko a sag ni mesto vodu pustiše sok

 • (+10) (-0)

  Sale 05.08.2015.
  Dokle god se svi m imanijacimo po jezeru iz koje pijemo vodu, nema nsita od normalne vode. U frankcuskoj jezero iz koje se pije voda je ogradjeno boljikavom zicom i niko i ne zeli da prilazi. Jer iapk to svi mi pijemo. Ovde se svi prem ajezeru poansamo ko da ne pijemo vodu odatle.

 • (+14) (-0)

  JA 17.08.2015.
  Mislite da je direktora briga za nasu vodu.On se po deset dana provodi po Zlatibor za zenu od nase pare i tu vodu i ne pije.Provereno.Ja sam se licno uverila jer mi brat tamo radi i sve zna.

 • (+11) (-0)

  aleksinčanka 18.08.2015.
  Račun za vodu nije prljav , redovno stiže, izuzetno visok za potrošnju a ako ne platiš jedan mesec stiže opomena o mogućem utuženju a kasnije i tužba i sve to na račun potrošača. A voda, bog samo zna šta mi pijemo a debelo plaćamo.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima