Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SNS: Za koalicione partnere nema prolaznih mesta na listi?

rss

03.02.2016. D. Ostojić

Srpska napredna stranka u Aleksincu je do detalja ustrojila svoju stranačku armiju.
Tačno se zna podela svih uloga u predizbornom timu.
Do detalja je urađena i lista za lokalne izbore, ili bolje reći nacrt spiska odborničkih kandidata.

SNS: Za koalicione partnere nema prolaznih mesta na listi?

Ono što se u nezvaničnim razgovorima može čuti jeste da je posao oko sastavljanja liste bio izuzetno težak:

"Kako i ne bi bio težak kada lista ima samo 55 kandidata, a odbor SNS u Aleksincu preko 4.500 ljudi. Uz sve to treba dodati i spisak od 5 koalicionih partnera čije zahteve treba ispoštovati, sa bar jednim odbornikom. U pojedinim izbornim jedinicama smo imali i 25 kandidata za odbornika." ističe Aleksandar Đ.

Tragom ove vesti došli smo do pojedinih zanimljivih podataka. Naime prvih 40 mesta na listi namenjeni su isključivo za kandidate sa članskom kartom SNS. Tek od 40 do 55 mesta biće prostora za odbornike Pokreta socijalista, Nove Srbije, Ujedinjene seljačke stranke, Pokreta snaga Srbije i partije Rasima Ljaljića. U prevodu bi to moglo da znači da će koalicije definitivno biti ali prolaznih mesta za odbornike će teško biti.

"Stav rukovodstva je da na listu treba da idu samo provereneni kadrovi SNS. Pošto postoji opasnost da ukoliko SNS ne osvoji 40%, dođe do udruživanja svih ostalih partija protiv SNS-a, odluka je da se zaštitimo time što će koalicioni partneri dobiti mesta od 40. do 55. na listi. S druge strane njihovi interesi biće namireni kasnije, u mandatu naredne vlasti, kada će koalicioni partneri moći da računaju na direktorska mesta i članstvo u upravnim odborima." ističe naš sagovornik.

Komentara: 8


# SNS Pokret Socijalista izbori NS Nova Srbija Ujedinjena seljačka stranka USS PSS
@sns_aleksinac @poksocijalista @SrbijaNova @seljacka @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+14) (-26)

  Milica 04.02.2016.
  Više izrečenih gluposti u jednom tekstu ne možeš da pročitaš! Ovakav politički dilentantizam možeš samo da očekuješ od autora teksta sa izmišljenim sagovornikom Aleksandrom (možda mu je to alter ego (???) ili je čovek podvojena ličnost za šta postoji i medicinska dijagnoza). Izgleda da autor danima u nedostatku inspiracije smišlja ove tekstove kako se ne bi izgubio iz vida javnosti.

 • (+15) (-29)

  ..........Zoki........... 04.02.2016.
  Rukovodstvo opštinskog odbora čine ozbiljni ljudi sa predsednikom na čelu. Ako hoće Ostojić da nam ovim nazovi novinarskim tekstovima vodi politiku stranke neka dođe da se učlani. Očigledno da ne može da se oslobodi sopstvene pokvarenosti i kompleksa.

 • (+0) (-0)

  Vest je tacna i podrzavam tu odluku 04.02.2016.
  Ovo je sve potpuno tacno.
  Tu informaciju imamo svi u stranci i potpuno je podrzavamo.
  Nesa ima potpunu podrsku jer je ovako nesto predlozeno.
  Sta treba da se desi da damo odbornike koalicionim strankama pa da oni sutra okrenu ledja i naprave vlas sa zutima Dimicem SPS i ostalima.
  E pa taj film nece da gledaju.
  Ko dobije mandat ispred SNS ima da bude lojalan do kraja

 • (+24) (-15)

  sns botovi, 04.02.2016.
  izadjite iz vasih kancelarija u kojima ne radite nista i popricajte sa ocajnim i izbezumljenim narodom koga ste ojadili i unistili, i shvaticete koliko glasova osvajate.

 • (+10) (-7)

  Sekula 04.02.2016.
  fala bogu da je predsednik Stankovic bar jednu pametnu odluku doneo inace ima da prodje kao Dimic u prethodnu vlast.
  Svima ce podeli po nekog odbornika i oni ima sutra da se okrenu i da glasaju protiv njega. Pogledaj samo Ljaljic kolko stranke promenio sta je za njega da promeni curak. Sasa iz Pokret socijalista bio i u Jul i u SPS i on menjao stranke pa se moz desi da i on sutra prenegne.Pametno Predsednice inace ima i mi da budemo opozicija ako se svi ujedine protiv nas

 • (+15) (-20)

  Ana 04.02.2016.
  veci cirkus na jedno mesto nisam videla
  jos fali Danijela i Vikicai poselo moze da pocne
  ej za koga narod glas
  i ovi likovi da nam vode opstinu
  bruka i sramota
  pamet u glavu i glasajte Palmu a ne ove cirkuse

 • (+3) (-2)

  Laži, laži.... 04.02.2016.
  Ništa od ovog teksta nije tačno. Ali naravno, jedino lažima Ostojić može da napada najjaču stranku u Aleksincu. Kakva lista, još nisu ni izbori raspisani.

 • (+2) (-1)

  krle 04.02.2016.
  Moja uloga u predizbornom timu je da vas obavestim da ovakva naklapanja jesu zanimljiva ali da ne odgovaraju istini jer lista jos uvek ne postoji. Procitaj jos jednom - ne postoji. Ali, lepo je citati ovakve stvari, prodje vreme i nasmejemo se malo. Pozdrav, do narednog obavestenja!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima