Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uskoro još 6 plaćenih većnika u Aleksincu?

rss

10.11.2012. Jovana Savić

Pravi rat se vodi u lokalnoj vlasti u Aleksincu. Nakon pisanja portala Aleksinac.net, da će Mihajlo Pavković biti plaćeni većnik, među članovima lokalne koalicije zavladao je pravi mali rat. Svi predstavnici stranaka koji učestvuju u razgovorima o budućnosti lokalne vlasti smatraju da i njihovi aktivisti i većnici zaslužuju status plaćenih radnika opštinske uprave.

Uskoro još 6 plaćenih većnika u Aleksincu?

Za sada je izvesno da će biti 6 plaćenih većnika, i to iz svih stranaka lokalne vlasti osim iz Urs-a i Pokreta socijalista.

U tim razgovorima URS je bio protiv da se uvode plaćeni većnici, smatrajući da se na taj način bespotrebno troše ogromne pare iz lokalnog budžeta.

- Ekonomska analiza kaže da će plaćeni većnici u jednom mandatu ove vlasti za plate potrošiti oko 300.000 evra. To je dovoljno para da se obezbedi posao za 100 nezaposlenih. Mislim da je zaista bezobrazno da većnici primaju mesečno 80.000 dinara, dok za to isto vreme u opštini Aleksinac na birou rada čeka preko 9.000 nezaposlenih- reči su Jovice Novkovića, penzionera, koji je do skora radio u Aleksincu.


# Aleksinac.Net
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima