Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Slaviša Jovanović u borbi protiv genetski modifikovane hrane

rss

21.10.2013.

Predsednik opštinskog odbora Pokreta socijalista u Aleksincu, Slaviša Jovanović je pokrenuo kampanju protiv GMO hrane.

Slaviša Jovanović u borbi protiv genetski modifikovane hrane

U okviru kampanje predviđena je podela propagandnog materijala koji govori o štetnosti GMO hrane. U izjavi za Aleksinac.Net, Slaviša Jovanović, inače po profesiji diplomirani agronom, kaže:

"Odlučan sam u borbi protiv GMO hrane kao i protiv multinacionalnih kompanija koje zagovaraju GMO hranu. Ove kopanije MONSANTO, NOVARTIS, DUPONT i druge koriste nekadašnje zemlje istočnog bloka, kao 'trojanskog konja' da ubace GMO proizvode u EVROPU. U ovim zemljama, sem Mađarske i Češke, na žalost nema adekvatne laboratorijske opreme za proveru da li je seme Genetski Modifikovano.

Kada pojedete GM hranu u svoj organizam unosite gen koji počinje da proizvodi herbicid protiv domaćina i smanjuje prag imunog sistema tj. izaziva pad imuniteta te postajemo podložniji bolestima. Naučno je dokazano da  GMO hrana i prateći herbicid Total izazivaju 65 najtežih bolesti neke od njih su sterilnost, alergije, atrofija mozga, alchajmerova bolest, impotencija, gojaznost, oštećenja jetre, bubrega i pankreasa, šećerna bolest, mentalna retardacija, rađanje nakazne dece, karcinom i dr."

 

 


# Aleksinac.Net
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima