Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspušten odbor Demokratske stranke

rss

27.01.2013.

Nakon višegodišnjeg nagađanja i najava da će opštinski odbor aleksinačkih demokrata biti raspušten to se i dogodilo.

Ovog puta, nakon odluke Glavnog odbora DS da će biti raspušteni svi odbori koji imaju liše rezultate na prethodnim izborima.

Novoimenovani poverenik je Stojan Nikolić iz Beograda

Raspušten odbor Demokratske stranke

Nakon raspuštanja niškog odbora, potom pirotskog, na red je došao i aleksinački odbor demokratske stranke. Od petka aleksinačke demokrate vodi Stojan Nikolić, funkcioner DS-a iz Beograda.

Poslednjih par godina u aleksinačkom DS-u je bilo jako turbulentno. Veliki broj članova stranke je otišao u SNS, dok je drugi deo članova stranke odlučio da se pasivizira.

Demokratska stranka već godinama beleži slabe rezultate u aleksinačkoj opštini. Razlog tome neki vide u tome da je biračko tele naklonjenije patriotskim opcijama, a drugi u tome što se dizala velika prašina na sednicama OO DS Aleksinac i oko njega.

Jedine dobre rezultate ova stranka je ostvarila još 2001. godine, kada je osvoji vlast u aleksinačkoj opštini.

Da li će novi poverenik uspeti da povrati veliki deo članova koji su napustili stranku, kao i deo simpatizera koji su se priklonili SNS-u, ostaje da se vidi. Za sada je sigurno da će SNS još dugo biti najjača politička opcija u opštini Aleksinac.

U aleksinačkom odboru odavno nema osnivača, jedino je ostao prof. Dragoljub Cvetković. Svi ostali su se uglavnom pasivizirali. Na povereniku je da izgradi srušeno poverenje u ovu stranku i inicira izbornu skupštinu koja će doneti novo rukovodsto DS u Aleksincu, a možda i kvalitetniju političku ponudu.

Komentara: 4


# SNS Stojan Nikolić DS Dragoljub Cvetković Milan Veljković
@sns_aleksinac @demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Sava Savanović 27.01.2013.
  Samo novi ljudi da dođu. Mladi, nekompromitovani, obrazovani i da se aktiviraju ugledni, pošteni stari članovi. Kakav, bre, povratak preletača, kakav Cvetković. Pa on je imao trista funkcija. on se samo femka a daleko od toga da je cvečka. Jok, vratite Milosavljevića i Kovandžića pa oni su upropastili DS u Aleksincu!

 • (+0) (-0)

  milic 28.01.2013.
  sad micko moze da duva frulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • (+0) (-0)

  Tihomir 30.01.2013.
  Ako su taj Dejan i taj miloš budućnost aleksinačke političke scene, ja sam budućnost galaksije. Pa taj Dejan bre preleteo u povampirene radikale (sns), kažete oni obrazovani i pametni!? oni bre dve rečenice ne znaju da sastave. Domanoviću ustani iz mrtvih i piši Stradiju 2!

 • (+0) (-0)

  slobodan j. 04.02.2013.
  Oni jesu svetla tacka ovog grada..Svaka cast momci!Samo mogu da Vam zavide !!velika podrska i pozdrav!!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}