Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osnovan Opštinski odbor Nove stranke u Aleksincu

rss

18.11.2015.

Opštinski odbor Nove stranke Aleksinac osnovan je u petak, 13. novembra 2015. godine. Za predsednika ovog odbora izabran je Miroslav Milošević.

Osnovan Opštinski odbor Nove stranke u Aleksincu

Milošević se zahvalio članovima NOVE iz Aleksinca na ukazanom poverenju, ali im i čestitao na hrabrosti da ustanu i bore se protiv pogubne politike onih koje je pre više od deceniju trebalo pohraniti u političku prošlost.

– Na nama je da pokažemo da je moguća i ona druga, čestita strana politike. Trudićemo se da bez pogovora ukazujemo na sve katastrofalne postupke aktuelne vlasti, ali ćemo ponuditi i konstruktivne predloge rešavanja problema koji muče naše sugrađane – rekao je Milošević i dodao da će NOVA u Aleksincu marljivo raditi na svom omasovljavanju i da u tome računa pre svega na čestite i hrabre ljude kojih, uprkos svemu, ima dovoljno.

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević čestitao je predsedniku i članovima odbora na izboru i poželeo uspeh u daljem radu. Podsetivši da je NOVA osnovana tek pre dve i po godine, on je istakao da je kroz stalni i neposredni razgovor sa građanima širom Srbije proširen sistem ideja, verovanja i vrednosti koje stranka zagovara i da je za to već stekla veliku podršku. Takođe je naveo i da je tokom svog parlamentarnog rada, aktivnim učešćem u diskusijama i podnetim amandmanima, NOVA postala šampion srpskog parlamentarizma.

– Koliko je etika neodgovornosti svojstvena naprednjačkoj vlasti, dokazuje i sledeći primer. Juče je na skupštinsku sednicu, na kojoj se raspravljalo o jednokratnoj novčanoj pomoći prosvetnim radnicima, došao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Iznenada, posle dužeg vremena! On je došao oko 14 časova i najavio da će ponovo doći oko 18 časova, uz obećanje da će odgovarati na sva naša pitanja. Međutim, kada se vratio i kada sam ga ja upitao kada će da odgovara na pitanja poslanika, on je rekao – „Nisam ništa obećao!“ Dakle, mi imamo stenogram, imamo građane kao svedoke da je jedan čovek, koji je zauzeo najvažniju poziciju u državi, slagao! Mislim da je ključna poruka ovog događaja da mi moramo dobro da se organizujemo i ovakvu vlast što pre smenimo – poručio je Pavićević.

Govoreći o potencijalnim saradnicima u svrgavanju autokratskog režima, Pavićević je istakao da prvi partner jeste Demokratska stranka. Kako je napomenuo, dok „ostale političke stranke povremeno namiguju naprednjačkim vlastodršcima, DS je jedina pored NOVE koja jasno pokazuje da je protiv aktuelnog režima“:

– Naš drugi partner treba da budu građanski aktivisti. To su svi oni koji su izgubili veru u politiku, političke stranke i političare i na nama je sada da ih strpljivo slušamo i trudimo se da to poverenje ponovo izgradimo. U ovakvim, teškim vremenima, moramo da imamo tu vrstu dijaloga i da onda zajedno nastupimo protiv štetočinske vlasti. Samo tako, nakon sledećih izbora moći ćemo da kažemo i u Aleksincu i u drugim gradovima Srbije: prestaje era naprednjačke otimačine!

Nova stranka, Aleksinačke novine

video...

Komentara: 2


# Aleksandar Vučić Vladimir Pavićević Nova stranka Miroslav Milošević
@avucic @vpavicevic @NovaStranka @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-3)

    Nikola 19.12.2015.
    jos jedno mesto za neradnike

  • (+3) (-2)

    Jovan 20.12.2015.
    a ti si pa radnik?mozda i jesi neki ako te zaposlila sns sluzba za udomljavanje!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima