Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 10. sednica SO Aleksinac

rss

21.11.2012. Izvor: Opština Aleksinac

Odbornici aleksinačke Skupštine održali su u ponedeljak desetu sednicu, a na dnevnom redu našla se 31 tačka.

Kao što je naš portal već pisao, izabran je novi član opštinskog veća - Miroljub Pavković.

Takođe, odbornici su vršioce dužnosti direktnora nekih javnih preduzeća imenovali u direktore, čime su građani opštine uskraćeni da konačno dobiju direktore putem javnog konkursa.

Održana 10. sednica SO Aleksinac

Nakon usvajanja Dnevnog reda, prisutnima u skupštinskoj sali obratio se predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković i podneo izveštaj o aktivnostima između dve Skupštine.

Na samom početku sednice, odbornici aleksinačke Skupštine potvrdili su mandat odborniku Popović Toplici, a potom su tajnim glasanjem izabrali novog člana Opštinskog veća, Miroljuba Pavkovića, nakon ostavke Ivana Đorđevića na tu funkciju.

Na jučerašnjem zasedanju Skupštine, između ostalog, usvojene su izmene i dopune Programa poslovanja JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost, Plan zimskog održavanja opštinskih puteva, ulica i javnih površina u Aleksincu, izmene i dopune statuta Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, JKP "Vodovod i kanalizacija" i Gradskog pozorišta "Teatar 91", Operativni plan za odbranu od poplava za vode reda II opštine Aleksinac za 2013. godinu, Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti o poveravanju na upravljanje vodovodnog sistema "Vrelo" JKP-u "Naissus" iz Niša.

Osim pomenutog, na desetoj sednici lokalnog parlamenta razmatran je i usvojen predlog Izveštaja o radu PU "Lane" za 2011/2012. god., ali i predlog Programa rada za narednu godinu.

Članovi lokalnog parlamenta usvojili su i predloge rešenja da se sadašnji vršioci dužnosti direktora JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost, JKP "Vodovod i kanalizacija" i JKP "Komunalne usluge" imenuju u direktore pomenutih preduzeća.

Na kraju sednice odbornici su usvojili inicijativu Slaviše Jovanovića, odbornika SO Aleksinac, da se vrate stajanja i polasci na železničkoj stanici u Žitkovcu, na relaciji Niš-Beograd i Beograd-Niš, tokom noći u periodu od 21.00 do 05.00 časova, a koji su ukinuti 10. decembra 2011. godine novim redom vožnje Železnice Srbije.

Komentara: 0


# predsednik opštine Slaviša Jovanović Saša Ivan Đorđević Toplica Popović Miroljub Pavković Komunalne usluge JP Nenad Stanković Železnice Srbije Teatar 91 SO Aleksinac
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima