Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nenad Popović u Aleksincu

rss

04.03.2014.

U ponedeljak 3. marta 2014.godine Aleksinac je posetio Nenad Popović, potpredsednik Demokratske stranke Srbije i potpredsednik Narodne Skupštine Republike Srbije.

Nenad Popović u Aleksincu

 On je posetio štand DSS kod gradske fontane i razgovarao sa građanima.

Popović je posetio klub srpsko-ruskog prijateljstva “Rajevski-Vronski” i razgovarao sa privrednicima i članovima udruženja. Zatim je posetio crkvu Sv.Trojice u Gornjem Adrovcu.

U obraćanju predstavnicima medija Popović je istakao da je neophodno prekinuti pogrešni put evro-integracija jer srpska privreda zbog primene SSP-a gubi godišnje oko 500 miliona evra. Naglasio je da država ulaže milione evra u brojne agencije koje promovišu saradnju sa EU, a ni dinara ne ulaže u saradnju sa Rusijom sa kojom jedino Srbija ima sporazum o bescarinskom izvozu. Zato DSS predlaže formiranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom kako bi se pomoglo domaćim privrednicima da iskoriste mogućnosti ogromnog ruskog tržišta.

Nenad Popović je predstavio program „Ekonomija političke neutralnosti“-program razvoja Srbije 2014-2019. i istakao da je DSS jedina stranka koja ima konkretan program. On je podsetio da je period 2004-2008. godine kada je Vladu Srbije predvodila DSS po svim ekonomskim pokazateljima bio ubedljivo najuspešniji period za Srbiju u posledljih 25 godina.

Popović je rekao da je ironično da veliki pobornici evro-integracija sada u kampanji govore kako su protiv prodaje zemlje strancima a podržavaju SSP koji predviđa to kao obavezu Srbije od 2017.godine. Istakao je da bi bilo pogubno za državu ako se nastavi primena ovog sporazuma jer će srpski seljak doći u situaciju da bude sluga na svojoj zemlji.

Zanimljivo je da je dok je Nenad Popović govorio za medije kod fontane uveliko tekla akcija JKP „Kominalne usluge“ na rezanju drvoreda. Iako je dolazak Popovića blagovremeno najavljen, direktor JKP (iz SNS-a, naravno) je naložio da sve vreme dok Popović govori rade motorne testere u pozadini.

 

Komentara: 0


# Nenad Popović izbori DSS
@dsscentar @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima